Απόστρατος γράφει: Τα «φάουλ» των θεσμικών ενώσεων!

Η ενότητα στο χώρο των αποστράτων δεν φαίνεται να είναι αυτονόητη και η ευθύνη ανήκει πρωτίστως στις θεσμικές ενώσεις οι οποίες δείχνουν να μην μπορούν να κατανοήσουν ότι υπάρχουν κι άλλες ενώσεις αποστράτων πλέον.

Το κείμενο απόστρατου αξιωματικού επισημαίνει στους «θεσμικούς» ότι όταν «λέμε όλοι μαζί, πρέπει και να το εννοούμε»

«Δυστυχώς κάποιοι λειτουργούν περίεργα.

Πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις άρχισαν τα όργανα. Δεν πρόφτασε να σβήσει ο ήχος των συζητήσεων και αποφάσεων  για ενότητα και κοινές δράσεις των φορέων που εκπροσωπούν τα εν ενεργεία και αποστρατεία στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων κατά την συνάντηση της Δευτέρας και που οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι έγινε δυνατή, η λήψη αυτών των αποφάσεων, γιατί έδειξαν υπευθυνότητα και περίσσευμα ψυχικού σθένους οι μη θεσμικοί φορείς μια και οι θεσμικοί ταμπουρωμένοι πίσω από το νομικό κατασκεύασμα του 72 και νομικίστικα τερτίπια δεν είχαν καμιά διάθεση για ισότιμη συμμετοχή όλων στη λήψη των αποφάσεων και παρατηρούμε ότι :

·        Όλως περιέργως, από την ανακοίνωση του Συντονιστικού  Συμβουλίου των Τριών Ενώσεων Αποστράτων 
( των θεσμικών ) απουσιάζει η ΑΝΕΑΕΔ σαν να μην ήταν ποτέ εκεί, σαν να μην ήταν η ένωση που ζήτησε αγώνα βάσει αρχών που θα έπρεπε να διατυπωθούν πριν από οτιδήποτε άλλο.

·        Οι μη θεσμικοί φορείς που ήταν στην συνάντηση, πληροφορούνται από αναρτήσεις στο διαδίκτυο ότι σήμερα έγινε συνάντηση του συντονιστικού συμβουλίου των τριών ενώσεων αποστράτων με τον Πρόεδρο των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κ. Π Καμμένο. Καλά έκαναν και συναντήθηκαν αλλά, νομίζω ότι όταν ξεκινάς πορεία κοινών αγώνων, τουλάχιστον ενημερώνεις και αυτούς με τους οποίους υποτίθεται ότι συμπορεύεσαι.
 
Αυτά αποτελούν δείγματα της τάσης κάποιων, οι οποίοι διαπνέονται από λογικές του παρελθόντος, να ποδηγετήσουν όλους τους συμμετέχοντες στην κοινή προσπάθεια πράγμα που εκτιμώ ότι δεν προσφέρει αλλά αντίθετα δημιουργεί προβλήματα στην δημιουργία ενός αρραγούς αγωνιστικού μετώπου.
Κύριοι πριν να είναι αργά σταματήστε αυτά τα φαινόμενα εν τη γενέσει τους .
                                                                                     Πρωτέας  »

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Απόστρατοι προς Σαμαρά- Παναγιωτόπουλο: «Μας κοροϊδέψατε, βγαίνουμε στο δρόμο»

«Εμείς φταίμε για την κομματικοποίηση στις Ένοπλες Δυνάμεις». Επιστολή αυτοκριτικής υποναύαρχου

«Οι απόστρατοι και ο ηγεμών»! Άρθρο του Νίκου Παπαναστάση