Τι έγινε στο Ελεγκτικό Συνέδριο με τους απόστρατους – Δικηγόρος εξηγεί

Τι ακριβώς έγινε στην εκδίκαση της έφεσης απόστρατου αξιωματικού του Λιμενικού Σώματος στο Ελεγκτικό Συνέδριο εξηγεί ο δικηγόρος Βασίλης Κοντός που παραστάθηκε στην εκδίκαση. Τα όσα αναφέρει σε ενημερωτικό σημειώμά του είναι μάλλον πιο διαφωτιστικά απ΄ όσα ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι τρεις θεσμικές ενώσεις αποστράτων.

Διαβάστε ΕΔΩ τι υποστηρίζουν οι απόστρατοι και στη συνέχεια πως περιγράφει την κατάσταση ο κ.Κοντός:

«Σε συνέχεια της από 25.1.2014 ενημέρωσης, σας γνωρίζουμε ότι συζητήθηκε σήμερα (5 Φεβρουαρίου 2014) ενώπιον της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, έφεση στρατιωτικού συνταξιούχου (αξιωματικού Λ.Σ. ε.α.) κατά της πράξης αναπροσαρμογής της σύνταξής του, βάσει των διατάξεων των ν. 4093/2012 και 4151/2013. Στην εν λόγω δίκη παραστάθηκα, μεταξύ άλλων που είχαν ασκήσει παρέμβαση, εκθέτοντας τα επιχειρήματα για την άρση της εν λόγω μείωσης. Επίσης συζητήθηκαν αντίστοιχες εφέσεις συνταξιούχων ειδικών μισθολογίων (δικαστικών, ΝΣΚ, ιατρών ΕΣΥ και καθηγητών ΑΕΙ).

Ο Γενικός Επίτροπος της Επικρατείας στο Ελεγκτικό Συνέδριο πρότεινε να γίνουν δεκτές οι εκδικασθείσες εφέσεις.

Η απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, εφόσον είναι θετική, θα έχει αποτελέσματα και για τους λοιπούς θιγόμενους που έχουν ασκήσει έφεση. Όσοι δεν άσκησαν έφεση, θα πρέπει να αναμένουν τις αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου και του Συμβουλίου της Επικρατείας. Σε κάθε περίπτωση εφόσον το Γ.Λ.Κ. δεν αναπροσαρμόσει αναδρομικά τη σύνταξή τους, θα πρέπει να καταθέσουν σχετικό ένδικο βοήθημα (αγωγή) μέχρι τον Ιούλιο του 2014″.