Τι θα κάνουν οι «στρατηγοί της ΧΑ» μετά από την δήλωση Μιχαλολιάκου για το φόνο του Φύσσα;

Η “ανάληψη της πολιτικής ευθύνης” της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα από το χρυσαυγίτη Γιώργο Ρουπακιά, έγινε από τον γραμματέα της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο, προφανώς όχι τυχαία μία ημέρα πριν απο την μαύρη επέτειο. Είπε ο Μιχαλολιάκος προσπαθώντας προφανώς να “συσπειρώσει” τους οπαδούς του:
«Σε ό,τι αφορά την πολιτική ευθύνη για τη δολοφονία στο Κερατσίνι την αναλαμβάνουμε. Αλλά την ποινική ευθύνη, δεν υπάρχει, αν υπήρχε, γιατί δεν υπήρξε ποτέ για τη δολοφονία του Τεμπονέρα, για τη δολοφονία του Λαμπράκη. Είναι δυνατόν ένα ολόκληρο κόμμα να κατηγορείται γιατί ένας οπαδός, ένας φίλος του κόμματος, προέβη σε μία καταδικαστέα πράξη;».

Η δήλωση Μιχαλολιάκου δημιουργεί μεγάλο ζήτημα για τους στρατηγούς και τους στρατιωτικούς που επέλεξαν να εμπλακούν ως υποψήφιοί της στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις. Δύο ανώτατοι απόστρατοι μάλιστα εξελέγησαν πανηγυρικά ευρωβουλευτές.

Έχοντας φορέσει τη στολή, τα γαλόνια και το εθνόσημο για να υπηρετήσουν την πατρίδα, πιστεύουν ότι έχουν θέση σ΄ ένα “σχηματισμό” ,ο επικεφαλής του οποίου αναλαμβάνει…πολιτική ευθύνη δολοφονίας και …καθαρίζει;

Είναι δυνατόν στην Ελλάδα του 2015 ,να συζητάμε περί ανάληψης “πολιτικής ευθύνης” δολοφονιών επικαλούμενοι γεγονότα του παρελθόντος που όλοι θεωρούσαμε ότι έχουμε οριστικά και αμετάκλητα αφήσει πίσω;

Θα εξακολουθήσουν απόστρατοι ανώτατοι αξιωματικοί να στηρίζουν την οργάνωση-κόμμα της ΧΑ και μετά την …αναάληψη ευθύνης από τον Μοχαλολιάκο; Και πως θα το εξηγήσουν στους συναδέλφους τους;

Τώρα δεν μπορούν να υποστηρίξουν δημόσια ότι όλα όσα λέγονται για την ΧΑ είναι συκοφαντίες. Ο ίδιος ο αρχηγός είπε επί της ουσίας ότι τον Φύσσα το σκότωσε χρυσαυγίτης.

Είναι αρκετή για τους στρατηγούς η ανάληψη της πολιτικής ευθύνης για να “ξεπλυθεί” το αίμα του Φύσσα;

Και δεν ανησυχούν οι στρατηγοί μήπως υπάρξει κι άλλο αίμα;

Για τίποτα απ΄ όσα προσάπτουν στην Χρυσή Αυγή δεν έχει πειστεί ο ευρωβουλευτής της Γιώργος Επιτήδειος. Στην πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση ως ευρωβουλευτής σε εκπομπή του Kontra Channel, είπε ότι όλα αυτά που λέγονται περί παραστρατιωτικών τμημάτων είναι συκοφαντίες. Το μόνο που έχει πέσει στην αντίληψή του είναι κάποιες ομάδες που κάνουν …σημειωτόν και μάλιστα είπε ότι δεν έβρισκαν ούτε τον σωστό συντονισμό.