Το reunion που προκαλεί τρικυμμία στο ΓΕΕΘΑ – Ποια «ατάκα» έχει ενοχλήσει

Δεν γνωρίζουμε ποιος ή ποιοι “χρεώνονται” την “επανασύνδεση” – γκάφα της τάξης της Σχολής Ευελπίδων του 1978, αλλά η επιλογή να γίνει και “χοροεσπερίδα” και μάλιστα στην ΛΑΕΔ, λίγα 24ωρα μετά από την τραγωδία με τους τρεις νεκρούς πεζοναύτες έχει προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις σε εν ενεργεία στρατιωτικούς αλλά και σε απόστρατους.

Τα ερωτήματα είναι απλά:

Δεν μπορούσε να αναβληθεί η εκδήλωση για την ερχόμενη εβδομάδα;

Κι αν αυτό ήταν αδύνατον να γίνει επειδή είχαν έρθει και κάποιοι αποστρατοι απο την επαρχία γιατί δεν άλλαζαν τουλάχιστον τον χώρο και επέμειναν στην ΛΑΕΔ;

Και όπως μαθαίνουμε η ατυχέστατη χρονική επιλογή της εκδήλωσης δεν είναι η μοναδική αιτία. Είναι η κυριότερη . Αλλά ειπώθηκαν και κάποια πράγματα στις ομιλίες που έγιναν που έχουν ενοχλήσει άλλες τάξεις της Σχολής Ευελπίδων. Όπως αυτό που ειπώθηκε ότι “είμαστε η πρώτη δημοκρατική τάξη της ΣΣΕ”, επειδή ήταν οι πρώτοι Ευέλπιδες μετά από την πτώση της χούντας!

Άλλες τάξεις της ΣΣΕ έχουν εξοργιστεί κι ετοιμάζουν όπως μαθαίνουμε την απάντησή τους.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι στο ΥΠΕΘΑ δεν είχαν ιδέα για την διοργάνωση της εκδήλωσης στην ΛΑΕΔ και επικρατεί πολύ μεγάλη δυσαρέσκεια και γκρίνια. Γιατί δεν μπορεί η πολιτική ηγεσία να έχει κηρύξει πένθος στις ΕΔ και μόλις αυτό εξέπνευσε σ΄ έναν χώρο όπως η ΛΑΕΔ να γίνονται γιορτές και χοροί.

Διαβάστε ακόμη:

Τραγούδια και χοροί στην ΛΑΕΔ λίγα 24ωρα μετά από την τραγωδία! Ποιοι συμμετείχαν

Στην Ελλάδα οι στρατιωτικοί παίρνουν «κάποια χρήματα» μόνο νεκροί! Τι προβλέπεται για τις οικογένειες

Πάνε να φορτώσουν την τραγωδία με τον όλμο στους νεκρούς; Σενάριο «ανθρώπινου λάθους»