Ο υπουργός Ναυτιλίας και το …χαμένο κούριερ που δεν έβρισκε την ΑΝΕΑΕΔ!

Και δεν τους απάντησε και όταν επιχείρησαν με ανακοίνωσή τους να του επισημάνουν την αδιαφορία του επιχείρησε να τους διαψεύσει. Ο λόγος για τον υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Κώστα Μουσουρούλη και την ΑΝΕΑΕΔ.

Οι απόστρατοι της ΑΝΕΑΕΔ με ανακοίνωσή τους χθες το πρωί κατήγγειλαν τον κ.Μουσουρούλη ότι αδιαφορεί συστηματικά στο θέμα των πιστοποιητικών ναυτικής ικανότητας των απόστρατων του ΠΝ.

Και ξαφνικά ενώ η ανακοίνωση είχε κυκλοφορήσει ένα…κούριερ , έφερε την απάντηση του υπουργού με ημερομηνία προηγούμενης ημέρας! Το κούριερ έφθασε τέσσερις ώρες μετά από την ανάρτηση της ανκοίνωσης της ΑΝΕΑΕΔ! Προφανώς…είχε χαθεί τόσες μέρες!

Τι έλεγε η ανακοίνωση της ΑΝΕΑΕΔ:

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Με τις σχετικές επιστολές μας, σας θέσαμε ένα ιδιαίτερα σοβαρό ζήτημα το οποίο, κατά την άποψη μας, αγγίζει συνταγματικά μας δικαιώματα και αφορά αρκετούς συναδέλφους μας.

Δυστυχώς κ. Υπουργέ μέχρι σήμερα, έχετε ακολουθήσει την ασφαλή μέθοδο της πλήρους αδιαφορίας. Βέβαια τα μέλη της ΑΝΕΑΕΔ και γενικότερα τα απόστρατα στελέχη των ΕΔ, είμαστε σίγουροι, ότι αξιολογούν την στάση τόσο την δική σας, όσο και γενικότερα των αποδεκτών των επιστολών μας και θα κρίνουν ανάλογα.

Το αποτέλεσμα αυτής της συμπεριφοράς, εφ’ όσον δεν προέρχεται εκ λάθους,δυστυχώς αναδεικνύει την υπάρχουσα νοοτροπία που διακατέχει την Δημόσια Διοίκηση σήμερα, ακόμα και σε θέματα που τόσο συνταγματικά και νομικά, αλλά πολύ περισσότερο ηθικά, είστε υποχρεωμένος να απαντάτε σε οποιοδήποτε Έλληνα πολίτη.
Και προς άρση κάθε παρεξηγήσεως ουδέποτε ζητήσαμε ιδιαίτερη μεταχείριση. Ζητήσαμε την απόλυτη εφαρμογή των νόμων και όχι την αυθαίρετη ερμηνεία τους για τυχόν εξυπηρέτηση σκοπιμοτήτων. Πόσο μάλλον όταν υπάρχει αριθμός αποφάσεων των αρμοδίων οργάνων αντίθετων σε αυτά που το Υπουργείο σας δρομολογεί.

Κατόπιν των ανωτέρω, επανερχόμενοι για τελευταία φορά στο αναφερόμενο θέμα, θα θέλαμε να επαναφέρουμε το αίτημα μας για επανεξέταση του προωθουμένου νομοσχεδίου, καθώς για μία συνάντηση μαζί σας, εάν το κρίνετε σκόπιμο, ώστε να σας αναλυθούν όλοι οι λόγοι, που εκτιμούμε ότι το υπ όψη νομοσχέδιο, είναι αντισυνταγματικό και παραβιάζει ατομικά μας δικαιώματα.
Με σκοπό την πλήρη ενημέρωση των αποδεκτών στην κοινοποίηση, επισυνάπτουμε την αρχική επιστολή που περιέχει λεπτομερή ανάλυση του Θέματος.

Και η απάντηση Μουσουρούλη, με …χρονοκαθυστέρηση.