5 Αφγανοί στρατιώτες νεκροί απο UAV της ISAF

Σύμφωνα με Αφγανούς αξιωματούχους σκοτώθηκαν 5 στρατιώτες του Αφγανικού στρατού και τραυματίστηκαν 8 μετα απο μια αμερικανική επίθεση μη επανδρωμένου αεροσκάφους. Το ΝΑΤΟ επιβεβαιώνει τους θανάτους.

Η επίθεση έλαβε χώρα τα ξημερώματα της Πέμπτης στην περιοχή Charkh της επαρχίας Λογκάρ, μια περιοχή όπου υπάρχει έντονη δραστηριότητα ανταρτών .
«Πιστεύουμε ότι η επίθεση ήταν το αποτέλεσμα κακού συντονισμού μεταξύ των ανθρώπων στο έδαφος και των χειριστών του μη επανδρωμένου αεροσκάφους «, δήλωσε ο Ντιν Μοχάμαντ Νταρουίς, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της επαρχίας Λογκάρ, η οποία βρίσκεται στο ανατολικό Αφγανιστάν.

Σύμφωνα με αμερικανούς αξιωματούχους θα διεξαχθεί έρευνα σχετικά με τους θανάτους.

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι τουλάχιστον πέντε στρατιώτες του Αφγανικού Εθνικού Στρατού σκοτώθηκαν κατά λάθος σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια επιχείρησης στο ανατολικό Αφγανιστάν «, δήλωσε η Υποστράτηγος και εκπρόσωπος της ISAF Καθλιν Σνόου. Εκπρόσωπος των Αμερικανών, της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια δήλωσε οτι «Εκτιμούμε την ισχυρή σχέση με τους αφγανούς εταίρους μας, και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά.»

Ο στρατηγός Ζαχέρ Αζίμι εκπρόσωπος του αφγανικού Υπουργείου Άμυνας , επιβεβαίωσε σε μήνυμα στο Twitter τον αριθμό των νεκρών απο την «αεροπορική επιδρομή της ISAF» όπως την αποκάλεσε.

Ενώ δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, ο Αμερικανικός στρατός χρησιμοποιεί μη επανδρωμένα αεροσκάφη στο Αφγανιστάν με αυξανόμενη συχνότητα μετά την επιβολή αυστηρών ελέγχων για αεροπορικές επιδρομές ώστε να αποφευχθούν οι απώλειες αμάχων, καθώς και μετα απο καταγγελίες του Αφγανικού στρατού οτι δεν είχαν επαρκή εναέρια υποστήριξη για τις αποστολές τους.

Πηγή: New York Times