OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Διαδήλωση στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες. Εκατοντάδες συλλήψεις!

01/04/2012 - 20:14
Share on FacebookShare on Twitter

   Εκατοντάδες διαδηλωτές επιχείρησαν σήμερα να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όμως απωθήθηκαν από την αστυνομία που προχώρησε σε 483 συλλήψεις.

    «Κανείς από τους διαδηλωτές δεν μπήκε στην έδρα του ΝΑΤΟ. Συλλάβαμε 483 άτομα. Όλοι θα αφεθούν ελεύθεροι το βράδυ», δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας των Βρυξελλών, Κρίστιαν Ντε Κόνινκ.

    Οι διαδηλωτές, που είχαν φτάσει στις Βρυξέλλες από κάθε γωνιά της Ευρώπης, από τη Σουηδία, τη Φινλανδία, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ισπανία, τη Βρετανία, ακόμη και την Τουρκία, ήταν στην πλειονότητά τους νέοι. Περίπου 500-600 αστυνομικοί τους περίμεναν έχοντας πάρει θέσεις κατά μήκος του περιβόλου που προστατεύει την έδρα του ΝΑΤΟ και το γειτονικό γενικό επιτελείο του βελγικού στρατού.

    Γύρω στις 15:30 (ώρα Ελλάδας) οι διαδηλωτές άρχισαν να τρέχουν κατά κύματα προς το στόχο τους και ορισμένοι κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να σκαρφαλώσουν στα κιγκλιδώματα που περιέβαλαν το κτίριο. Όμως η επέμβαση των έφιππων αστυνομικών, σε συνεργασία με τους πεζούς συναδέλφους τους, έδωσε τέλος στην επιχείρηση. Ακόμη και αν είχαν καταφέρει να περάσουν το εμπόδιο αυτό, σε μικρή απόσταση ανέμεναν άλλοι αστυνομικοί, και δύο ειδικά οχήματα εκτόξευσης νερού υπό πίεη για να τους «υποδεχτούν».

    Αναμένοντας να τους μεταφέρουν στις κλούβες, οι συλληφθέντες, ορισμένοι από τους οποίους ήταν ντυμένοι κλόουν ή κρατούσαν ταμπούρλα, φώναζαν συνθήματα όπως «Όχι άλλο ΝΑΤΟ» και «Θέλουμε ειρήνη τώρα». Σύμφωνα με τον Ντε Κόνινκ, δεν σημειώθηκαν τραυματισμοί, ούτε αναφέρθηκαν ζημιές.

    Η κινητοποίηση οργανώθηκε από τη βελγική οργάνωση «Δράση για την Ειρήνη» η οποία υποστηρίζει ότι το ΝΑΤΟ συνιστά «κίνδυνο για την παγκόσμια ειρήνη». «Δεν θέλουμε αντιπυραυλικές ασπίδες, ούτε επεμβάσεις του ΝΑΤΟ στη Λιβύη ή στο Αφγανιστάν, ούτε παράνομες ατομικές βόμβες στη χώρα μας», είπε ο εκπρόσωπός της, Μπενουά Καλβί.

    «Μια στρατιωτική συμμαχία που παρεμβαίνει σε όλο τον κόσμο και διαθέτει πυρηνικά όπλα είναι κίνδυνος για την παγκόσμια ειρήνη», τονίζει η οργάνωση.

    Τον Μάρτιο του 2008 χίλια άτομα επιχείρησαν να εισβάλουν στην έδρα του ΝΑΤΟ, με την ευκαιρία της πέμπτης επετείου από την επέμβαση στο Ιράκ. Η αστυνομία είχε προχωρήσει τότε σε 450 συλλήψεις. Τον Μάρτιο του 2009 οργανώθηκε μια νέα επιχείρηση του ίδιου τύπου που κατέληξε σε 442 συλλήψεις.

Tags: ΒΡΥΞΕΛΛΕΣΔΙΑΔΗΛΩΣΗΝΑΤΟ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

02/05/2026 - 13:21
Eurofighter Typhoon
ΝΑΤΟ

Eurofighter Typhoon της RAF απογειώθηκαν από τη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν ρωσικά drones

25/04/2026 - 18:59
Ντόναλντ Τουσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Πρώτη σύνοδος της ΕΕ χωρίς «Ρώσους» στο δωμάτιο – Το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ παραμένουν πιστός σύμμαχος σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης

24/04/2026 - 12:20

Διαβάστε Επίσης

Κύπρος: Ο Χριστοδουλίδης συναντήθηκε με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη – Τι συζήτησαν

Υποβρύχιο «Πρωτεύς» S113: Παραδίδεται ως μουσείο τη Δευτέρα 11 Μαΐου στο Φλοίσβο

Ο Ζελέσνκι επισκέφθηκε την πρώτη γραμμή του μετώπου στην Ουκρανία – «Απειλές» για τη ρωσική παρέλαση της 9ης Μαΐου

Οι Ένοπλες Δυνάμεις μεταφέρουν στην Αττική το USV που βρέθηκε στην Λευκάδα – Τι θα διερευνήσουν

Το αμερικανικό Πεντάγωνο «έβγαλε στο φως» απόρρητα αρχεία για τα UFO – Τι είδαν στην Ελλάδα

Στενά του Ορμούζ: Ιρανικά μέσα ενημέρωσης μεταδίδουν «σποραδικές συγκρούσεις» με το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό

Ο Δένδιας στην Πορτογαλία: Μετά την βάση των C-390, επισκέφθηκε το Επιχειρησιακό Κέντρο για Μη Επανδρωμένα Οχήματα (CEOV)

Ιράν: Νέα αμερικανικά χτυπήματα σε δύο πλοία στον Κόλπο του Ομάν [vid]

Top News

Η αλήθεια είναι εκεί έξω: Στη δημοσιότητα τα πρώτα 162 αρχεία για UFO μετά την εντολή Τραμπ

Η Αθηνά Οικονομάκου και ο Μπρούνο Τσερέλα θα παντρευτούν τελικά στην Αττική - Η αναγγελία του γάμου τους

Σία Κοσιώνη: Η νοσταλγική φωτογραφία από την πρώτη της χρονιά στον ΣΚΑΪ το 2006

Metallica fever στην Τεχνόπολη: 5 ώρες στην «ουρά» για ένα αναμνηστικό - Αλλαγές στα δρομολόγια του ΗΣΑΠ, «παράταση» στον Ηλεκτρικό

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert