Συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε ο Βενιζέλος.Γιατί τους βλέπει.

 Με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς ζήτησε να συναντηθεί αύριο στη Βουλή ο ΥΕΘΑ Ευάγγελος Βενιζέλος.

Το αντικείμενο της συνάντησης είναι η κρίσιμη για την Ελλάδα Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας που γίνεται σε λίγες ημέρες και στην οποία αναμένεται να ληφθούν αποφάσεις για τη νέα δομή της.

Αυτό που ενδιαφέρει την ελληνική πλευρά είναι τι θα προκύψει με τις ρυθμίσεις της νέας δομής σε Ελλάδα και Τουρκία και ειδικότερα με τη Λάρισα και τη Σμύρνη.

Η κίνηση Βενιζέλου να ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς πριν πάει στη Σύνοδο,προφανώς δείχνει ότι τα πράγματα έχουν ζορίσει και αναζητά κι αυτός συναίνεση για το που θα τοποθετηθεί η «κόκκινη γραμμή».

Βέβαια οι φήμες και τα σενάρια γι΄ αυτές τις συναντήσεις που ζήτησε ο Βενιζέλος δίνουν και παίρνουν. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι η κουβέντα που θα έχει ο ΥΕΘΑ με τους πολιτικούς αρχηγούς είναι αδύνατον να μην περιλαμβάνει και τις πολιτικές εξελίξεις.Οι οποίες κάθε μέρα είναι απρόβλεπτες. Το άγχος του Βενιζέλου για την επόμενη μέρα στο ΠΑΣΟΚ είναι υπαρκτό,όσο κι αν δημοσίως δηλώνει «πιστός στρατιώτης». Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι δεν θα διεκδικήσει τη δεύτερη ευκαιρία του,η οποία μπορεί να προκύψει ανά πάσα ώρα και στγμή.

Επίσης βέβαιο είναι ότι δεύτερη αποτυχία δεν τον «παίρνει» να έχει…