Αναβλήθηκε η κοινή ναυτική άσκηση Βουλγαρίας-Ρουμανίας-ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα

Αναβλήθηκε για 24 ώρες λόγω κακών καιρικών συνθηκών η προγραμματισμένη για σήμερα κοινή άσκηση των ναυτικών δυνάμεων της Βουλγαρίας, της Ρουμανίας και των ΗΠΑ στη Μαύρη Θάλασσα.

Η ναυτική άσκηση PASSEX επρόκειτο να πραγματοποιηθεί νοτιοανατολικά της ρουμανικής πόλης Κοστάντζα, σύμφωνα με ανακοίνωση του βουλγαρικού υπουργείου Άμυνας.
Η εκπαίδευση είχε προγραμματιστεί από πέρσι, είναι μέρος των κοινών ασκήσεων των τριών χωρών και δεν συνδέεται με την κατάσταση στην Ουκρανία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Το βουλγαρικό πολεμικό ναυτικό θα πάρει μέρος με τη φρεγάτα «Drazki», η Ρουμανία με τρία πλοία και οι ΗΠΑ με το αντιτορπιλικό «USS Truxtun»

Το αμερικανικό αντιτορπιλικό θα είναι αγκυροβολημένο στο λιμάνι της Βάρνας από τις 12 έως τις 14 Μαρτίου.

Στόχος της άσκησης είναι η ενίσχυση της επιχειρησιακής συμβατότητας μεταξύ των ναυτικών μονάδων του ΝΑΤΟ, η ενδυνάμωση της αμοιβαίας κατανόησης και η αύξηση της ετοιμότητας μάχης των πληρωμάτων, σύμφωνα με το βουλγαρικό υπουργείο Άμυνας.
Στην εκπαίδευση περιλαμβάνονται ασκήσεις επικοινωνίας, τακτικοί ελιγμοί και ανταλλαγή πληροφοριών για την κατάσταση στην επιφάνεια και κάτω από το νερό.