Brexit: Απορρίφθηκε για τρίτη φορά η συμφωνία – Kρίση στη Βρετανία

Αδιέξοδο δημιουργείται στη Βρετανία μετά την απόρριψη της Συμφωνία για το Μπρέξιτ για τρίτη φορά από τη βρετανική Βουλή.

Η Πρωθυπουργός Μέι είχε ανακοινώσει ότι εφόσον περάσει η Συμφωνία θα υποβάλει την παραίτησή της. Η σημερινή εξέλιξη περιπλέκει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

 Παράλληλα, τουλάχιστον τέσσερις διαδηλώσεις έχουν προγραμματιστεί για σήμερα το απόγευμα στο κέντρο του Λονδίνου, από οργανώσεις που υποστηρίζουν το Brexit και από ακροδεξιές ομάδες, αλλά και από άλλες που σκοπεύουν να αντιταχθούν στις διαμαρτυρίες των ακροδεξιών, καθώς είναι η μέρα που αρχικά είχε προγραμματιστεί να συμβεί η έξοδος της χώρας από την ΕΕ.

Ήδη ομάδα διαδηλωτών έχει συγκεντρωθεί έξω από τη Βουλή των Κοινοτήτων, φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δεν θα μετακινηθούμε» και «Αποχώρηση σημαίνει αποχώρηση», ενόσω οι βουλευτές μέσα στο κοινοβούλιο συζητούσαν και ψήφιζαν για την Συμφωνία Αποχώρησης. Οι διαδηλωτές έχουν αποκλείσει δρόμο έξω από το κοινοβούλιο και ζητούν να τηρηθεί το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και να οδηγηθεί η Βρετανία εκτός ΕΕ.