CNN: «Το NATO παρακολουθούσε την πορεία του πυραύλου προτού καταπέσει στην Πολωνία»

Σύμφωνα με το δίκτυο CNN, επικαλούμενο δηλώσεις υψηλόβαθμου στρατιωτικού αξιωματούχου του NATO, αεροσκάφος της Συμμαχίας είχε εντοπίσει και παρακολουθούσε την πορεία που είχε ο πύραυλος προτού αυτός πέσει σε πολωνικό έδαφος, με αποτέλεσμα δύο άνθρωποι να χάσουν την ζωή τους.

Πληροφορίες και στοιχεία από τα ίχνη που «άφησε» ο πύραυλος στα συμμαχικά ραντάρ έχουν συγκεντρωθεί και έχουν παραδοθεί στις πολωνικές αρχές πρόσθεσε νωρίτερα σήμερα ο αξιωματούχος του NATO. Υπενθυμίζεται ότι αεροπορικές δυνάμεις του NATO πραγματοποιούν συχνά αποστολές αναγνώρισης και επιτήρησης κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία τόσο στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας μέσω Ρουμανίας όσο και στα δυτικά μέσω Πολωνίας, αξιοποιώντας τον εναέριο χώρο των κρατών – μελών.

 

Ο στρατιωτικός δεν θέλησε να δηλώσει ποιος ήταν χρησιμοποίησε τον πύραυλο ούτε να αποκαλύψει από που αυτός εκτοξεύθηκε, καθώς αυτά τα στοιχεία έχουν διαβάθμιση και το αεροσκάφος του NATO που παρακολούθησε το συμβάν θα δώσει τις απαντήσεις.

Σημειώνεται πως Αμερικανοί αξιωματούχοι και ο Πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσαν νωρίτερα ότι ο πύραυλος που κατέπεσε στην Πολωνία πιθανώς να ήταν αντιαεροπορικός και να προήλθε από ουκρανικά συστήματα αεράμυνας τύπου S-300.