ΕΕ: Έκτακτη σύνοδο συγκάλεσε ο Τουσκ με φόντο τις εξελίξεις στο Brexit

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Brexit - Τουσκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλτ Τουσκ ανακοίνωσε απόψε ότι συγκαλεί σύνοδο κορυφής αφιερωμένη στο Brexit την Πέμπτη, σημειώνοντας όμως ταυτόχρονα ότι δεν θα γίνει επαναδιαπραγμάτευση της Συμφωνίας Αποχώρησης.

“Αποφάσισα να συγκαλέσω μια σύνοδο για το Brexit την Πέμπτη”, πρώτη ημέρα της συνόδου κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες, ανέφερε με μήνυμά του στο Twitter ο Τουσκ. “Δεν θα επαναδιαπραγματευτούμε τη συμφωνία, συμπεριλαμβανομένου και του backstop (σ.σ. το λεγόμενο “δίχτυ ασφαλείας” για τα σύνορα με τη Βόρεια Ιρλανδία) αλλά είμαστε έτοιμοι να συζητήσουμε με ποιον τρόπο θα διευκολύνουμε την επικύρωση (της συμφωνίας) από τη βρετανική πλευρά”, πρόσθεσε.

“Καθώς ο χρόνος εξαντλείται, θα συζητήσουμε επίσης το κατά πόσο είμαστε προετοιμασμένοι για ένα σενάριο αποχώρησης χωρίς συμφωνία”, τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ 

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ