ΕΕ: «Ομάδα κρούσης» για το «τρολάρισμα» του Κρεμλίνου έφτιαξαν οι Ευρωπαίοι!

Να αντιμετωπίσουν το “τρολάρισμα” του Κρεμλίνου προσπαθούν οι Ευρωπαίοι. Και γι΄ αυτό θα πληρώσουμε πάλι εμείς οι ευρωπαίοι,αφού οι “ομάδες κρούσης” ενάντια στην πληροφόρηση της Μόσχας χρειάζονται και …κονδύλια!

Από το περασμένο Μάρτιο ττο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο έχει τονίσει την ανάγκη να αντιμετωπίσει “εκστρατείες παραπληροφόρησης της Ρωσίας» και ως εκ τούτου ζήτησε από την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ένωσης για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφάλειας, Federica Mogherini, να προετοιμάσει ένα «σχέδιο δράσης για τη στρατηγική επικοινωνίας.»

Η ρωσική “διείσδυση” στο διαδίκτυο και τα κοινωνικά δίκτυα, έχει εξαπλωθεί επικίνδυνα εκτιμούν οι Ευρωπαίοι. Φέρνουν ως παράδειγμα την περίπτωση της Ουκρανίας.

Από τη 1η Σεπτεμβρίου, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Εξωτερικής Δράσης (ΕΥΕΔ) έχει θέσει σε υπηρεσία στις Βρυξέλλες, μια ομάδα από 8 ρωσόφωνους υπαλλήλους που παρακολουθούν τις πληροφορίες που παρέχονται από τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης και, κατά περίπτωση, να απαντούν σε ιστότοπους και σε λογαριασμούς της ΕΕ σε κοινωνικά δίκτυα. Όπως λέει αξιωματούχος της ΕΕ δεν είναι εύκολη η δουλειά αυτής της ομάδας η οποια χρειάζεται κονδύλια για να λειτουργήσει αποτελεσματικά. Τα έξοδά της όπως λέει καλύπτονται από τα κράτη μέλη.

Αν ποτέ υπολογίσουμε τι λεφτά πληρώνουμε όλοι μας για το “κράτος των Βρυξελλών”,μάλλον θα μετανοιώσουμε για όσα κατά καιρούς έχουμε προσάψει στο ελληνικό δημόσιο.