Ενδεχόμενη συνεργασία ΝΑΤΟ – Ουκρανίας με φόντο τη Ρωσία

– ο γγ του ΝΑΤΟ μετέβη σήμερα στο Κίεβο
-  η Ουκρανία δεν είναι μέλος της Συμμαχίας
– το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για την παρουσία ισχυρών ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας

Ο Γενικός Γραμματέας του NATO Άντερς Φο Ράσμουσεν έφθασε σήμερα στο Κίεβο για να εκφράσει την υποστήριξη του Συμφώνου στις ουκρανικές αρχές εν μέσω των φόβων μιας απευθείας επέμβασης της Ρωσίας. «Μόλις προσγειωθήκαμε στο Κίεβο. Είμαι εδώ για να εκφράσω την πολιτική υποστήριξη του NATO στην Ουκρανία και στον πρόεδρο (Πέτρο) Ποροσένκο», έγραψε ο Ράσμουσεν στον λογαριασμό του στο Twitter.

Η επίσκεψη αυτή του Ράσμουσεν, κατόπιν πρόσκλησης του Ουκρανού προέδρου Πέτρο Ποροσένκο, έχει ως στόχο την προετοιμασία μιας συνόδου μεταξύ μιας επιτροπής του ΝΑΤΟ και της Ουκρανίας, που δεν είναι μέλος της Συμμαχίας.

Η επίσκεψη του γενικού γραμματέα συμπίπτει με μια περίοδο όπου σημειώνονται σφοδρές μάχες στα ανατολικά μεταξύ των ουκρανικών δυνάμεων ασφαλείας και των φιλορώσων αυτονομιστών κοντά στο προπύργιο των ανταρτών, το Ντονέτσκ. Ταυτοχρόνως, το ΝΑΤΟ ανησυχεί ιδιαίτερα για την παρουσία ισχυρών ρωσικών δυνάμεων στα σύνορα της Ουκρανίας.

Σύμφωνα με μια εκπρόσωπο του ΝΑΤΟ, ο αριθμός των Ρώσων στρατιωτών στα σύνορα αυξήθηκε από τις 12.000 που ήταν στα μέσα Ιουλίου στις 20.000 σήμερα, γεγονός που διαμορφώνει μια «επικίνδυνη κατάσταση», όπως την χαρακτήρισε.

Δείτε επίσης το βίντεο που δημοσίευσε το ΝΑΤΟ εστιάζοντας στο κατά πόσο μπορούσαμε να προβλέψουμε μια Ρωσο-ουκρανική κρίση με επίκεντρο την περιοχή της Κριμαίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΝΑΤΟ: Φόβοι για επικείμενη Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία!


Ο Πούτιν ανοίγει τις δουλειές για τις αμυντικές βιομηχανίες! «Το NATO πρέπει να εξοπλιστεί» λένε


Οικονομικός Ψυχρός Πόλεμος: απαγόρευση πτήσεων ΕΕ πάνω από τη Σιβηρία- ΒΙΝΤΕΟ

Πως και που τα ρωσικά «αντίμετρα» στις κυρώσεις πλήττουν Ελλάδα-Κύπρο