Γάλλοι και Ολλανδοί στην SNMG2 στο Αιγαίο – ΦΩΤΟ

Αυτή την εβδομάδα το γαλλικό πλοίο FS COMMANDANT BOUAN και το ολλανδικό πλοίο HNLMS VAN AMSTEL εχουν προστεθεί στην ΝΑΤΟ Maritime Group 2 (SNMG2).
Η SNMG2 διεξάγει δραστηριότητες αναγνωρίσης και παρακολούθησης στο Αιγαίο σε υποστήριξη της Τουρκίας και της Ελλάδας, καθώς και της FRONTEX σε μια προσπάθεια συνεργασίας για την αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων και των εγκληματικών δικτύων, αναφέρει ανακοίνωση της MARCOM.

FS COMMANDANT BOUAN

VAN AMSTEL

To FS COMMANDANT BOUAN είναι πλοίο περιπολίας και ειναι σε θέση να διεξάγει επιχειρήσεις θαλάσσιας επιτήρησης και διάσωσης. Είναι πάνω από 260 πόδια σε μήκος και είναι εξοπλισμένο με μια σειρά από ραντάρ, και με πάνω από 80 πλήρωμα.
Η φρεγάτα VAN AMSTEL είναι 400 πόδια σε μήκος επίσης εξοπλισμένη με ραντάρ αναζήτησης και με 150 άτομα πλήρωμα.

«Χαίρομαι που έχουμε νέες μονάδες στην πολυεθνική δύναμη. Θα ενώσουμε τα πλοία το συντομότερο δυνατό στην υποστήριξη των τοπικών αρχών και της FRONTEX για την αντιμετώπιση της μεταναστευτικής και προσφυγικής κρίσης », δήλωσε ο Υποναύαρχος Jörg Klein, διοικητής της SNMG2.

FGS BONN

HMCS FREDERINCTON

RFA MOUNTS BAY

HS SALAMIS

TCG GOKOVA

Εκτός από τις τρεις νέες προσθήκες στην ομάδα, η SNMG2 αποτελείται επίσης από τη γερμανική ναυαρχίδα FGS BONN, την καναδική φρεγάτα HMCS FREDERICTON, την Ελληνική φρεγάτα ΕΣ ΣΑΛΑΜΙΣ, το βρετανικό πλοίο RFA MOUNTS BAY και τη τουρκική φρεγάτα TCG GOKOVA , η οποία έχει μόλις αντικαταστίσει το ΤΕΕ BARBAROS.