Γερμανία: Στέλνει 4 Eurofighter στη Ρουμανία για να επιτηρούν τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Η Γερμανία θα αναπτύξει τέσσερα αεροσκάφη Eurofighter στη Ρουμανία στα τέλη Νοεμβρίου, για να υποστηρίξει την αποστολή αεροπορικής περιπολίας του ΝΑΤΟ. Αυτό ανέφερε στο πρακτορείο Reuters πηγή ασφαλείας, όπως αναδημοσιεύει η European Pravda.

Η ίδια πηγή ανέφερε πως οι πρώτοι εκ των 80 στρατιωτών της Γερμανίας που θα σταθμεύσουν σε στρατιωτική βάση κοντά στην Κωνστάντζα, θα αναχωρήσει για τη Ρουμανία στις 9 Νοεμβρίου.

Αυτές οι ενέργειες σχετίζονται και με τις ρωσικές επιθέσεις σε ουκρανικά λιμάνια στον Δούναβη, μετά τις οποίες βρέθηκαν συντρίμμια drone στη Ρουμανία, αυξάνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια του ΝΑΤΟ.

Συγκεκριμένα στις 30 Σεπτεμβρίου 2023, η Ρουμανία, χώρα μέλος του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε ότι παρατήρησε ενδεχόμενη παραβίαση του εναέριου χώρου της στη διάρκεια των νυχτερινών πληγμάτων που εξαπέλυσε η Ρωσία εναντίον υποδομών στην περιοχή του Δούναβη στην Ουκρανία.

Η Πολεμική Αεροπορία της Γερμανίας έχει υποστηρίξει ξανά στο παρελθόν την αποστολή της Συμμαχίας για την αστυνόμευση του εναέριου χώρου της Ρουμανίας.

Το ΝΑΤΟ αύξησε τη στρατιωτική του παρουσία στην ανατολική πτέρυγα της συμμαχίας, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου του 2022.

Υπενθυμίζεται πως όπως ανακοίνωσε τον Οκτώβριο η Διοίκηση Αεροπορικών Δυνάμεων του NATO, και η Γαλλία αναπτύσσει τρία προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Rafale στη Ρουμανία, στο πλαίσιο του «Agile Combat Deployment» προκειμένου να υποστηρίξουν δραστηριότητες των αεροπορικών συμμαχικών δυνάμεων στην περιοχή.

Πηγή: pravda.com.ua