Γερμανία : Σύσταση στρατιωτικής δύναμης κυβερνοχώρου

Η Γερμανία δηλώνει ότι ενισχύει τις στρατιωτικές δυνατότητες της στον τομέα του κυβερνοχώρου, για να ανταποκριθεί στις ρωσικές πρακτικές υβριδικού πολέμου, στοχεύοντας τις δυνάμεις του ΝΑΤΟ που αναπτύσσονται στην Ανατολική Ευρώπη.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, κατηγόρησε τη Ρωσία ότι στόχευε γερμανικά στρατεύματα στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ με υβριδικό πόλεμο, συμπεριλαμβανομένου πολέμου στον κυβερνοχώρο, υπονόμευση δυνάμεων και προπαγάνδα.

Η Δύση έχει επανειλημμένα κατηγορήσει τη Ρωσία ότι χρησιμοποιεί μεθόδους υβριδικού πολέμου για να υπονομεύσει το ΝΑΤΟ. Η Μόσχα αρνείται τον ισχυρισμό, λέγοντας ότι αυτή είναι μια στρατηγική της αμερικανικής συμμαχίας για να προκαλέσει μια κούρσα εξοπλισμών μεταξύ των μελών της.

Σε ομιλία της σε γερμανικά στρατεύματα που αναπτύχθηκαν τη Λιθουανία στο πλαίσιο άσκησης του ΝΑΤΟ, η καγκελάριος ανέφερε ότι υφίστανται μια κατάσταση που αντιπροσωπεύει ένα άλλο μέρος του ρωσικού στρατιωτικού δόγματος, δηλαδή τον υβριδικό πόλεμο, ο οποίος δεν είναι συνηθισμένη μορφή πολέμου και μπορεί να επηρεάσει τα στρατεύματα με ποικίλους τρόπους.

Η Μέρκελ προσέθεσε πως, αυτός είναι και ο λόγος που συστάθηκε στη Γερμανία μια ειδική μονάδα κυβερνοχώρου εντός του γερμανικού στρατού προκειμένου να αναπτυχθούν και οι ικανότητες της Γερμανίας σε αυτόν τον τομέα.

Η Γερμανία χρησιμοποίησε στη Λιθουανία στρατεύματα,τεθωρακισμένα και άλλο εξοπλισμό πέρυσι, στο πλαίσιο αποστολής του ΝΑΤΟ στην Ανατολική Ευρώπη κοντά στα σύνορα της Ρωσίας, όπου πάνω από 500 γερμανικά στρατεύματα αναπτύσσονται ως αποτρεπτική δύναμη απέναντι στη Ρωσία.

Γι’ αυτό και το ΝΑΤΟ πραγματοποιεί συχνά στρατιωτικούς ελιγμούς κοντά στα δυτικά σύνορα της Ρωσίας, τοποθετώντας προηγμένο στρατιωτικό εξοπλισμό.

Πηγή: Press Tv