NATO: Επίθεση δέχτηκαν δύο Γερμανοί στρατιωτικοί στην Ολλανδία από μασκοφόρους άνδρες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι δράστες ήταν μασκοφόροι και φώναζαν συνθήματα κατά του NATO.

NATO

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Δύο Γερμανοί στρατιωτικοί από τη διακλαδική διοίκηση των δυνάμεων του NATO στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας δέχθηκαν σήμερα (12.05.2026) λεκτική και σωματική επίθεση από αγνώστους σε δρόμο της ολλανδικής πόλης, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Άμυνας.

Οι δύο στρατιωτικοί τραυματίστηκαν ελαφρά και είναι καλά στην υγεία τους. Οι ολλανδικές αρχές ερευνούν το περιστατικό, ενώ αδιευκρίνιστο παραμένει το κίνητρο των δραστών.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που εξασφάλισε το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων (dpa), οι δράστες ήταν μασκοφόροι και φώναζαν συνθήματα κατά του NATO.

Η διακλαδική διοίκηση των συμμαχικών δυνάμεων στο Μπρούνσουμ της Ολλανδίας είναι αρμόδια για την κεντρική Ευρώπη, από τον Ατλαντικό έως την ανατολική πτέρυγα του NATO.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ