NATO: Η Κίνα αντιδρά στο άνοιγρα γραφείων της Συμμαχίας στην Ιαπωνία

Η περιοχή Ασίας- Ειρηνικού δεν καλωσορίζει τα σχέδια του NATO να ανοίξει γραφείο σύνδεσης στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα η εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ της Κίνας.

Onalert Newsroom
NATO

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η περιοχή Ασίας- Ειρηνικού δεν καλωσορίζει τα σχέδια του NATO να ανοίξει γραφείο σύνδεσης στην Ιαπωνία, δήλωσε σήμερα η Μάο Νινγκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Κίνας στη διάρκεια ενημέρωσης του Τύπου, αφού το Τόκιο αναφέρθηκε στο σχέδιο αυτό.

«Θέλουμε να πούμε ότι η περιοχή Ασίας- Ειρηνικού δεν καλωσορίζει την αντιπαράθεση μεταξύ ομάδων, δεν καλωσορίζει τη στρατιωτική αντιπαράθεση», τόνισε η Μάο.

Επίσης πρόσθεσε ότι η Ιαπωνία θα πρέπει να είναι «ιδιαίτερα προσεκτική στο θέμα της στρατιωτικής ασφάλειας» με δεδομένο «το ιστορικό της επιθετικότητάς της».

Νωρίτερα σήμερα ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Φούμιο Κισίντα είχε δηλώσει ότι η χώρα του δεν σχεδιάζει να γίνει μέλος του NATO, αν και σημείωσε ότι η Συμμαχία εξετάζει το ενδεχόμενο να ανοίξει γραφείο σύνδεσης στο Τόκιο, το πρώτο του στην Ασία, με σκοπό να υπάρξει καλύτερος συντονισμός.

Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία - Ρωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Πεκίνο: Προειδοποίηση προς το Λονδίνο για τις καταγγελίες περί κυβερνοεπιθέσεων μέσω AI με κινεζικό «άρωμα»

Το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας της Βρετανίας προβλέπει ότι έως το 2028, χώρες όπως η Κίνα και η Ρωσία θα χρησιμοποιούν συστηματικά την AI για την επίτευξη γεωπολιτικών στόχων