ΝΑΤΟ: Η Τουρκία θα πει το «ναι» για ένταξη της Φινλανδίας πριν τις εκλογές, λέει το Reuters

Η Τουρκία αναμένεται να επικυρώσει την ένταξη της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν τη διάλυση της τουρκικής εθνοσυνέλευσης ενόψει των εκλογών της 14ης Μαΐου, αλλά όχι της Σουηδίας.

Αυτό μεταδίδει το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο Τούρκους αξιωματούχους.

Σημειώνεται ότι το τουρκικό κοινοβούλιο αναμένεται να κλείσει στα μέσα Απριλίου, οδηγώντας την Τουρκία στην τελική ευθεία για τις εκλογές.

Όπως έχει ανακοινώσει η Τουρκία μέσα στην εβδομάδα αναμένεται να φτάσει στη χώρα ο Φινλανδός πρόεδρος για να συζητήσει με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν την ενταξιακή πορεία της χώρας του στο ΝΑΤΟ.

«Οι διμερείς σχέσεις και η αίτηση ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ θα συζητηθούν στις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν στην Κωνσταντινούπολη», αναφέρει σχετική ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως μόλις χθες ο Σουηδός πρωθυπουργός Ουλφ Κρίστερσον δήλωνε ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα ένταξης της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ πριν από τη Σουηδία, ωστόσο είναι ζήτημα χρόνου μέχρι να ενταχθεί και η χώρα του.

«Αυτό που έχουμε συναντήσει τις τελευταίες εβδομάδες είναι ότι η πιθανότητα να ενταχθούν σε διαφορετικούς χρόνους έχει αυξηθεί. Τελικά, το ζήτημα δεν είναι αν η Σουηδία θα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, αλλά πότε», είπε ο ίδιος σε συνέντευξη Τύπου στη Στοκχόλμη προτού αναχωρήσει για επίσκεψη στη Γερμανία.

Πηγή: Με πληροφορίες από Reuters