NATO: Βρετανία και ΗΠΑ υποστηρίζουν την υποψηφιότητα του Μαρκ Ρούτε για την θέση του Γενικού Γραμματέα

Η Βρετανία υποστηρίζει τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε για διάδοχο του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του NATO, ανακοίνωσε σήμερα το βρετανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Όπως ανακοίνωσε το Φόρεϊνς Όφις, ο Ρούτε είναι μια προσωπικότητα που χαίρει μεγάλης υπόληψης εντός του NATO με σοβαρά διαπιστευτήρια στην άμυνα και την ασφάλεια και κάποιος που μπορεί να διασφαλίσει ότι η Συμμαχία θα παραμείνει ισχυρή και έτοιμη να υπερασπιστεί τον εαυτό της οποιαδήποτε ανάγκη αν προκύψει.

Από την μεριά του και ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποστηρίζει τον ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε ως επόμενο επικεφαλής του ΝΑΤΟ, δήλωσε σήμερα στο Ρόιτερς αμερικανός αξιωματούχος.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστηρίζει ρητά την υποψηφιότητα του πρωθυπουργού Ρούτε για να γίνει ο επόμενος γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ», δήλωσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Ο Ρούτε, ο οποίος θεωρείται φαβορί για τη διαδοχή του Γενς Στόλτενμπεργκ στη θέση του γενικού γραμματέα του ΝΑΤΟ, είχε εκφράσει πέρυσι το ενδιαφέρον του για τη θέση.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters