NATO: Η Ρωσία υπονομεύει την ειρηνευτική διαδικασία

O Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι οι ρωσικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί «που στοχεύουν κυρίως τις ομάδες της αντιπολίτευσης στη Συρία, υπονομεύουν τις προσπάθειες να εξευρεθεί μια πολιτική λύση» στη συριακή σύγκρουση.

«Επιπλέον, η ενίσχυση της ρωσικής παρουσίας, η αεροπορική της δραστηριότητα στη Συρία προκαλούν επίσης αυξημένες εντάσεις και παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ κατά την άφιξή του στο Άμστερνταμ για μια σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης .

«Αυτό προκαλεί κινδύνους, αυξάνει τις εντάσεις και είναι βεβαίως μια πρόκληση για το ΝΑΤΟ επειδή είναι μια παραβίαση του εναέριου χώρου του ΝΑΤΟ», συνέχισε ο επικεφαλής της Ατλαντικής Συμμαχίας, κάνοντας έκκληση για «ηρεμία και αποκλιμάκωση, καθώς και μια πολιτική λύση στη Συρία».

«Η σημαντική στρατιωτική ενίσχυση της Ρωσίας στη Συρία και στην ανατολική Μεσόγειο διαταράσσει τη στρατηγική ισορροπία» της περιοχής, εκτίμησε ο Στόλτενμπεργκ.«Το ΝΑΤΟ υποστηρίζει σθεναρά όλες τις προσπάθειες να εξευρεθεί μια πολιτική λύση στη σύγκρουση στη Συρία«, είπε.