NATO: Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ

Ποιος ο λόγος της επίσκεψης του κορυφαίου αξιωματούχου της Συμμαχίας.

NATO: Στην Τουρκία τη Δευτέρα ο Γενικός Γραμματέας Στόλτενμπεργκ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Μετά τις πληροφορίες που έκαναν λόγο για επίσκεψη του Αμερικανού Προέδρου Τραμπ στην Τουρκία τον Ιούλιο, υπό την σκιά της αγοράς των ρωσικών πυραύλων S-400 από την Άγκυρα, έγινε επίσης σήμερα γνωστό πως στην Τουρκία θα μεταβεί και ο Γενικός Γραμματέας του NATO.

Ωστόσο, σε αντίθεση με τον Τραμπ, ο Γενς Στόλντεμπεργκ θα επισκεφθεί την γείτονα την ερχόμενη Δευτέρα 6 Μαΐου με συγκεκριμένη ατζέντα, ενώ θα έχει τετ-α-τετ και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ειδικότερα, ο ΓΓ του NATO θα δώσει το παρών στην Άγκυρα για να συμμετάσχει στην 25η επέτειο του “Μεσογειακού Διαλόγου”, όπως ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τύπου της τουρκικής προεδρίας.

Στο πλαίσιο αυτής, θα έχουν διμερή συνάντηση ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου και ο Γενς Στόλτενμπεργκ, όπου δεν είναι απίθανο να συζητηθεί και η πορεία των διαβουλεύσεων σχετικά με την αγορά και παράδοση σε λίγους μήνες, των ρωσικών πυραυλικών συστημάτων αεροπορικής άμυνας S-400.

Ενώ στη συνέχεια, θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, στην οποία θα τοποθετηθούν σχετικά με τις διμερείς επαφές τους και τα όσα περιείχε η ατζέντα των συνομιλιών τους. θα έχουν διμερή συνάντηση που θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο “Μεσογειακός Διάλογος” του NATO ξεκίνησε το 1994 και σήμερα συμμετέχουν επτά χώρες της Μεσογείου, οι οποίες δεν είναι μέλη της Συμμαχίας. Αυτές είναι η Αλγερία, η Αίγυπτος, το Ισραήλ, η Ιορδανία, η Μαυριτανία, το Μαρόκο και η Τυνησία.

Πηγή: Hurriyet

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ