NATO: Στο Βουκουρέστι ο Ν. Δένδιας για να συμμετάσχει στη Σύνοδο των ΥΠΕΞ

Στο Βουκουρέστι θα μεταβεί αύριο 29 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, για να συμμετάσχει στις εργασίες της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του NATO, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Δένδιας θα παραστεί στη συνεδρίαση των υπουργών Εξωτερικών του NATO (περί ώρα 14:30), στην οποία έχουν προσκληθεί να συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών της Σουηδίας και της Φινλανδίας Τομπίας Μπίλστρομ (Tobias Billström) και Πέκα Χααβίστο (Pekka Haavisto) αντιστοίχως.

Οι συζητήσεις αναμένεται να εστιαστούν, μεταξύ άλλων, στην ενίσχυση της πρακτικής στήριξης προς την Ουκρανία. Αναμένεται, επίσης, να υιοθετηθεί δήλωση των υπουργών Εξωτερικών, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τέλος, στο περιθώριο της συνεδρίασης, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συνάντηση με την Καναδή ομόλογό του Μέλανι Τζολί (Mélanie Joly).

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, που επίσης θα παρευρεθεί στη Σύνοδο, δήλωσε πως θα πραγματοποιήσει τριμερή συνάντηση με τους ΥΠΕΞ Φινλανδίας και Σουηδίας. Η Τουρκία δεν έχει ακόμη επικυρώσει την ένταξη των δύο χωρών στο NATO, καθώς ζητά από εκείνες κάποιες εγγυήσεις σχετικά με την αντιμετώπιση της τρομοκρατίας.

«Έχουμε περισσότερα προβλήματα με την Σουηδία. Πρέπει να κάνει περισσότερα βήματα», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ.