OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

NATO: Τι είπε ο ΥΕΘΑ Παναγιωτόπουλος στη Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της Συμμαχίας

17/02/2021 - 20:25
NATO
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Νικόλαος Παναγιωτόπουλος συμμετείχε σήμερα, 17 Φεβρουαρίου 2021, στην πρώτη ημέρα της Συνόδου των Υπουργών Άμυνας του NATO, που πραγματοποιείται μέσω τηλεδιασκέψεως, με την ατζέντα να περιλαμβάνει μια σειρά επίκαιρων ζητημάτων.

Κατά τις εργασίες της Συνόδου συζητήθηκε αρχικά ο οδικός χάρτης του κειμένου συν-αντίληψης για την Άμυνα και Αποτροπή (Defence & Deterrence), οι στόχοι των κρατών – μελών αναφορικά με τις αμυντικές δαπάνες, καθώς και το πλαίσιο υλοποίησης της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, τόνισε ότι η Ελλάδα εναρμονίζεται πλήρως με τους στόχους της Συμμαχίας σε ό,τι αφορά στις αμυντικές δαπάνες, λόγω και των απειλών που αντιμετωπίζει.

Υπογράμμισε επίσης, τη σημασία της διαδικασίας «ΝΑΤΟ 2030» ως μέσου ενίσχυσης του ελλείμματος συνοχής, καθώς και την ανάγκη να υπάρχει σεβασμός των αρχών επί των οποίων εδράζεται η Συμμαχία και της αρχής της ομοφωνίας όσον αφορά στη λήψη αποφάσεων στο ΝΑΤΟ.

NATO

Υπογράμμισε επίσης, τον πλήρη σεβασμό της χώρας μας στο θεμελιώδη κανόνα της Συνθήκης του ΝΑΤΟ και του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, για την ειρηνική επίλυση οποιασδήποτε διαφοράς, με βάση το διεθνές δίκαιο, καθώς και την αποφυγή προκλητικών ενεργειών που είναι αντίθετες με τις αρχές της Συμμαχίας.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε στην ανάγκη εμβάθυνσης της συνεργασίας ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΝΑΤΟ σε περισσότερους τομείς. Εμβάθυνση η οποία θα απαιτήσει βέβαια μια σημαντική αλλαγή νοοτροπίας προκειμένου να υπερκεραστούν υφιστάμενα εμπόδια που αφορούν στην συμπερίληψη όλων των μελών και των δύο οργανισμών στη συνεργασία αυτή, αλλά και τον σεβασμό της αυτονομίας τους στην λήψη αποφάσεων, τη θεσμική τους ανεξαρτησία και τις διαφορετικές διαδικασίες τους.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος ανέδειξε επίσης τη σημασία της συνεργασίας Ε.Ε. -ΝΑΤΟ για την περαιτέρω ενίσχυση του διατλαντικού δεσμού, τη δυναμική που προσδίδει στη συνεργασία αυτή η νέα αμερικανική κυβέρνηση, καθώς επίσης και την ανάγκη αμοιβαίας κατανόησης των απειλών που αντιμετωπίζουν τα Κράτη – Μέλη.

Tags: NATOΕΛΛΑΔΑΝΙΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣΣΥΜΜΑΧΙΑΥΕΘΑ

Related Posts

ΥΕΘΑ
ΥΕΘΑ

ΥΕΘΑ: Συνάντηση Παναγιωτόπουλου με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας για την πολιτική προστασία

27/02/2021 - 13:32
ΓΕΕΘΑ
ΓΕΕΘΑ

ΓΕΕΘΑ: Απολογισμός για το επιτυχημένο και αποτελεσματικό έργο των Ενόπλων Δυνάμεων το 2020

26/02/2021 - 19:11
Στόλτενμπεργκ
ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: Ποιούς προσδιόρισε ως σημαντικότερους κινδύνους για ΗΠΑ και ΕΕ

26/02/2021 - 12:16

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 τερματίζεται ο Πόλεμος του Κόλπου

Μπάιντεν σε Γερουσία: «Δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο για το πακέτο οικονομικής ανάκαμψης»

BioNTech: Τι λέει ο συνιδρυτής της εταιρείας για την πιθανή τρίτη δόση του εμβολίου για τον COVID-19

«Άνοιγμα» από τον ηγέτη των SDF σε πρόεδρο Μπάιντεν για συνάντηση στην Ουάσινγκτον

Ουκρανία: Ένας νεκρός από έκρηξη σε νοσοκομείο στην πόλη Τσερνίβτσι

Μιανμάρ: Έντονες συγκρούσεις αστυνομίας – διαδηλωτών με μια τραυματία – «Τέλος» ο πρέσβης στον ΟΗΕ

Κορονοϊός: 1.630 νέα κρούσματα ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Νιγηρία: Απελευθερώθηκαν όμηροι από απαγωγή σε κυβερνητικό σχολείο

Top News

Έπιασαν γνωστό τραγουδιστή σε παράνομη χαρτοπαικτική λέσχη στην Κυψέλη (vid)

Συναγερμός στα social media: Με μήνυμα «παγίδα» στο Μessenger κλέβουν προσωπικά στοιχεία (vid)

Τόνια Σωτηροπούλου: Πάγωσα όταν βρέθηκα δίπλα στον Ρόμπερτ Πάτινσον

Χρήστος Παππάς: Ακόμα και σε Νότια Αφρική και Αργεντινή κάνουν έρευνες - Πώς διέφυγε ο υπαρχηγός της Χρυσής Αυγής (vid)

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert