NATO: Το Αφγανιστάν δεν θα γίνει καταφύγιο τρομοκρατών – «Ζητά συγγνώμη» ο Γάνι

To NATO και η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτούν να λειτουργήσει το Αφγανιστάν ως καταφύγιο τρομοκρατών σημείωσε ο Γενικός Γραμματέας του NATO, μετά την τηλεδιάσκεψη στην οποία συμμετείχε με τον Υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν και τον Γερμανό Υπουργό Εξωτερικών, Χάικο Μάας.

«Σας ευχαριστώ ‘Αντονι Μπλίνκεν και Χάικο Μάας για τη σύγκληση της σημερινής υπουργικής συνάντησης για το Αφγανιστάν. Το NATO και ολόκληρη η διεθνής κοινότητα δεν θα δεχτούν τη χώρα να λειτουργήσει ξανά ως ασφαλές καταφύγιο τρομοκρατών. Οι Ταλιμπάν πρέπει να εκπληρώσουν τις δεσμεύσεις τους, αναφορικά με τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ασφαλή διέλευση» ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στο τουίτερ.

Ζητά συγγνώμη ο Γάνι

Ο πρώην πρόεδρος του Αφγανιστάν Άσραφ Γάνι ζήτησε συγγνώμη σήμερα από τον αφγανικό λαό επειδή δεν κατάφερε να του προσφέρει ένα καλύτερο μέλλον. Η φυγή του Γάνι από την Καμπούλ, στις 15 Αυγούστου, άνοιξε την πόρτα για την κατάληψη της εξουσίας από τους Ταλιμπάν.

«Λυπάμαι βαθύτατα που το δικό μου κεφάλαιο έκλεισε με μια τραγωδία παρόμοια με εκεινη των προκατόχων μου, χωρίς να διασφαλίσω τη σταθερότητα και την ευημερία (στο Αφγανιστάν). Ζητώ συγγνώμη από τον αφγανικό λαό που δεν κατάφερα να τελειώσουν με διαφορετικό τρόπο τα πράγματα», ανέφερε στην ανακοίνωσή του.

Mε πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία