ΝΑΤΟϊκός αγώνας αρμάτων – Έχασαν οι ΗΠΑ απο την Ευρώπη – ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

 Στις 13 Μαΐου, επτά σχηματισμοί τεθωρακισμένων από έξι χώρες του ΝΑΤΟ στον Διαγωνισμό Strong Europe Tank Challenge. Διαγωνισμός που κράτησε τρείς μέρες και που έγινε για την βελρίωση επιθετικών και αμυντικών λειτουργιων.

Η Γερμανία πήρε την πρώτη θέση, με τη Δανία στη δεύτερη και την Πολωνία στην τρίτη.
Οι ΗΠΑ βρέθηκαν εκτός του διαγωνισμού. Αξίζει να σημειωθεί οτι ο διαγωνισμός ειναι και ο πρώτος του είδους του από το 1991.

Ο διαγωνισμός που έγινε στο Grafenwoehr της Γερμανίας, υπογραμμίζει τη μεγάλης κλίμακας προσπάθεια για την αύξηση της στρατιωτικής ετοιμότητας της Ανατολικής Ευρώπης, καθώς η Ρωσία φαίνεται να αυξάνει την επιθετική της συμπεριφορά.

Όλο και περισσότερο, οι στρατιωτικοί σχεδιαστές αρχίζουν να συνειδητοποιούν ότι η συμβατική εχθροπραξία, όπως ειναι το πεζικό και οι σχηματισμοί τεθωρακισμένων, είναι απαραίτητη προκειμένου να αποτρέψουν, ή ακόμη και να κερδίσουν μια σύγκρουση με τη Ρωσία.

«Για να διατηρηθεί το σύνολο των δυνατοτήτων, είναι πραγματικά σημαντικό, να εκπαιδευόμαστε και με αρματα μάχης”, δήλωσε ο Γερμανός Στρατηγός Markus Laubenthal, ο πρώτος μη Αμερικανός επικεφαλής του στρατού των ΗΠΑ στην Ευρώπη. “Θέλουμε να προωθήσουμε τις δυνατότητες των τεθωρακισμένων επειδή είναι αναγκαίο.»
«Είναι πολύ σημαντικό να συνεργάζονται όλα τα έθνη όσο πιο πολύ μπορούνε», δήλωσε. 

Οπότε αν και οι ΗΠΑ χάσανε στον διαγωνισμό/άσκηση… σίγουρα κάποιο μάθημα θα πήρανε…

Δείτε παρακάτω τις φωτογραφίες και τα εντυπωσιακά βίντεο απο τον διαγωνισμό

Γερμανία Leopard 2A6



Δανία Leopard 2A5

Πολωνία Leopard 2A5



ΗΠΑ M1A2 Abrams SEP

Το τεθωρακισμένο της Σλοβενίας Μ-84



Το Iταλικό Ariete



Τέλος καλό όλα καλά… 


Πηγή: Business Insider/US ARMY