OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Οι χώρες της ανατολικής πτέρυγας του NATO υποστηρίζουν την ένταξη της Ουκρανίας στη συμμαχία

02/06/2025 - 17:55
NATO

REUTERS/Ints Kalnins

Share on FacebookShare on Twitter

Οι σκανδιναβικές χώρες, οι χώρες της Βαλτικής και της Κεντρικής Ευρώπης που είναι μέλη του NATO δεσμεύτηκαν, ως προς την ένταξη της Ουκρανίας στη στρατιωτική συμμαχία, δήλωσαν οι ηγέτες της Πολωνίας, της Ρουμανίας και της Λιθουανίας μετά τη σύνοδο κορυφής των λεγόμενων Β9 και των σκανδιναβικών χωρών.

Οι σύμμαχοι στο NATO διακήρυξαν την υποστήριξη τους στη «μη αναστρέψιμη πορεία» της Ουκρανίας προς την ένταξη στη σύνοδο του NATO που πραγματοποιήθηκε πέρυσι στην Ουάσιγκτον. Ωστόσο, ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει δηλώσει έκτοτε ότι η υποστήριξη εκ μέρους της προηγούμενης κυβέρνησης των ΗΠΑ της υποψηφιότητας της Ουκρανίας ήταν αιτία του πολέμου και ανέφερε ότι η Ουκρανία δεν θα γίνει μέλος.

Οι όροι του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία περιλαμβάνουν την απαίτηση, οι δυτικοί ηγέτες να δεσμευτούν γραπτώς ότι θα σταματήσουν τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς ανατολάς και ότι θα άρουν ένα μεγάλος μέρος των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στην Ρωσία, είχε μεταδώσει το πρακτορείο Reuters την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Πολωνία, η Ρουμανία και η Λιθουανία, μετά την συνάντηση με τους ηγέτες των σκανδιναβικών χωρών, των χωρών της Βαλτικής και της Κεντρική Ευρώπης στην πρωτεύουσα της Λιθουανίας, ανακοίνωσαν ότι η ομάδα τους παραμένει προσηλωμένη στην πορεία προς την ένταξη της Ουκρανίας στο NATO και ζήτησε περαιτέρω πίεση στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων περισσότερων κυρώσεων.

«Παραμένουμε σταθεροί στη συμμαχική απόφαση και δέσμευση σχετικά με τη μη αναστρέψιμη πορεία της Ουκρανίας προς την πλήρη ευρωατλαντική ολοκλήρωση, συμπεριλαμβανομένης της ένταξης στο NATO. Η Ουκρανία έχει το δικαίωμα να επιλέξει τις δικές της ρυθμίσεις ασφαλείας και να αποφασίσει για το μέλλον της, απαλλαγμένη από εξωτερικές παρεμβάσεις», ανέφεραν σε κοινή δήλωση που εκδόθηκε εκ μέρους όλων των συμμετεχόντων στη συνάντηση.

Στη συνάντηση, που πραγματοποιήθηκε πριν από τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στη Χάγη αργότερα αυτό το μήνα, συμμετείχαν η Βουλγαρία, η Τσεχική Δημοκρατία, η Εσθονία, η Ουγγαρία, η Λετονία, η Σλοβακία, η Δανία, η Φινλανδία, η Ισλανδία, η Νορβηγία και η Σουηδία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΛΙΘΟΥΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΑΠΟΛΩΝΙΑΡΟΥΜΑΝΙΑ

Related Posts

NATO
ΝΑΤΟ

NATO: «Εργαζόμαστε με τις ΗΠΑ για να κατανοήσουμε την απόσυρση Αμερικανών στρατιωτών από τη Γερμανία»

02/05/2026 - 13:21
Eurofighter Typhoon
ΝΑΤΟ

Eurofighter Typhoon της RAF απογειώθηκαν από τη Ρουμανία για να αντιμετωπίσουν ρωσικά drones

25/04/2026 - 18:59
Ντόναλντ Τουσκ
ΚΟΣΜΟΣ

Τουσκ: Πρώτη σύνοδος της ΕΕ χωρίς «Ρώσους» στο δωμάτιο – Το ερώτημα είναι αν οι ΗΠΑ παραμένουν πιστός σύμμαχος σε περίπτωση ρωσικής επίθεσης

24/04/2026 - 12:20

Διαβάστε Επίσης

Ισραήλ: Νέα φονικά πλήγματα στο νότιο Λίβανο – «Χτυπήσαμε πάνω από 20 υποδομές της Χεζμπολάχ»

Το OnAlert 24 ώρες με τους αμφίβιους καταδρομείς της Λέσβου: CSAR και κρούση με βατραχανθρώπους στο σύγχρονο πεδίο μάχης

Καιρός σήμερα: Μικρή άνοδος θερμοκρασίας και αραιές νεφώσεις – Δείτε αναλυτικά

Τραμπ: «Εντελώς απαράδεκτη» η απάντηση του Ιράν στην αμερικανική πρόταση για τον τερματισμό του πολέμου

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

To Ιράν απειλεί τα βρετανικά και γαλλικά πλοία που πάνε στη Μέση Ανατολή με «άμεση και αποφασιστική απάντηση»

F-16, Rafale και ελικόπτερα στον Φλοίσβο: Εντυπωσιακές εικόνες από την επίδειξη της Πολεμικής Αεροπορίας

Νετανιάχου: «Ο πόλεμος με το Ιράν δεν έχει τελειώσει – Πρέπει να παραδώσουν το ουράνιο»

Top News

Αλέξης Τσίπρας: Γεμάτη υπονοούμενα η νέα ανάρτησή του - «Το όμορφο ταξίδι της "Ιθάκης" συνεχίζεται, ή μήπως τώρα αρχίζει;»

Πανζουρλισμός στην ΑΕΚ για την κατάκτηση του 14ου πρωταθλήματος: Ατελείωτο γλέντι στη Νέα Φιλαδέλφεια

Χανταϊός: Στο Αττικό Νοσοκομείο ο Έλληνας επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου Hondius - Θα μπει σε καραντίνα για 45 ημέρες

Eurovision: Οι πιο εκκεντρικές συμμετοχές - Από τους Lordi στο Νemo, την Κοντσίτα και τον Μιχάλη Ρακιντζή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert