Όστιν: Ιστορική η απόφαση Σουηδίας και Φινλανδίας για αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Ο Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση είναι το θεμέλιο πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Λόιντ Όστιν

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Για ιστορική απόφαση της Σουηδίας και της Φινλανδίας να κάνουν αίτηση ένταξης στο ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν στις κοινές δηλώσεις που παραχώρησε με τον ΓΓ της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ πριν από την Σύνοδο των Υπουργών Άμυνας.

Παράλληλα, σημείωσε ότι οι δύο αυτές χώρες είναι «ισχυρές δημοκρατίες οι οποίες έχουν αξίες, ευθυγραμμισμένες με τις δικές μας αξίες και πολύ ικανές χώρες και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα συνεχίσουν να προχωρούν».

Ο Λόιντ Όστιν ανέφερε ότι η σημερινή συνάντηση είναι το θεμέλιο πριν από την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ που θα πραγματοποιηθεί στη Μαδρίτη.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ