«Κολοβά» Patriot, στέλνει το ΝΑΤΟ στη Τουρκία

Διαβεβαιώσεις του ΝΑΤΟ,ότι  τα συστήματα Patriot, που θα μεταφερθούν στην Τουρκία είναι τροποποιημένα αποκλειστικά για την αναχαίτιση  συριακών πυραύλων και θα έχουν εμβέλεια δράσης 16 χλμ. έτσι ώστε να μην μπορούν να υπερβούν τα τουρκο-συριακά σύνορα επικαλείται σε δημοσίευμά της η »Φωνή της Ρωσίας»

Οι μη τροποποιημένοι Patriot έχουν εμβέλεια 80 χλμ. αναφέρει.

Η απόσταση των 16 χιλιομέτρων φαίνεται ότι είναι η μικρότερη  απόσταση από τα τουρκο-συριακά σύνορα που θα τοποθετηθούν τα Patrot, παρά την αρχική και επίμονη επιδίωξη της Τουρκίας να μπουν σχεδόν επί της οριογραμμής.Τελικά από διάφορα δημοσιεύματα   συμπεραίνεται  ότι έγιναν δεκτές κάποιες από τις αντιρρήσεις της Μόσχα για τα συστήματα και το ρόλο τους και κάποια από αυτά ίσως να είναι πολύ πίσω από τα σύνορα- ίσως και πολλές  χιλιόμετρα.

Αναλυτικές πληροφορίες δεν υπάρχουν πάντως μέχρι στιγμής  
Συνολικά 6 συστοιχίες Patriot αναμένεται να σταλούν στην Τουρκία  το αργότερο μέχρι το τέλος Ιανουαρίου για τη προστασία του εδάφους της από πιθανές πυραυλικές επιθέσεις από την πλευρά της Συρίας. Δύο συστοιχίες θα αποσταλούν από τις ΗΠΑ, δύο από τη Γερμανία και δύο από την Ολλανδία.