Πορτογαλικά F-16 «έπιασαν στα πράσα» ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95

Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας έπιασαν «στα πράσα» ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος Tu-95.

Onalert Newsroom
F-16

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16 της Πολεμικής Αεροπορίας της Πορτογαλίας έπιασαν «στα πράσα» ρωσικά αεροσκάφη, μεταξύ των οποίων ένα στρατηγικό βομβαρδιστικό αεροσκάφος τύπου Tupolev Tu-95 «Bear» κατά την διάρκεια αποστολής περιπολίας εναέριου χώρου στην περιοχή της Βαλτικής, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η σχετική υπηρεσία της Συμμαχίας.

Η πορτογαλική Πολεμική Αεροπορία, που συμμετέχει τακτικά σε αποστολές περιπολίας και επιτήρησης του εναέριου χώρου κρατών – μελών του NATO για την προστασία των Συμμάχων από εναέριες απειλές, δημοσίευσε μερικά πλάνα από την αναχαίτιση.

Το ρωσικό στρατηγικό βομβαρδιστικό όπως το «απαθανάτισε» το πορτογαλικό F-16

Επί του παρόντος, μέσα και προσωπικό της πορτογαλικής Πολεμικής Αεροπορίας εδρεύουν στην αεροπορική βάση στην περιοχή Siauliai της Λιθουανίας, συμμετέχοντας στην αποστολή Baltic Air Policing του NATO. Στο πλαίσιο αυτό, ο Διοικητής των πορτογαλικών αεροπορικών δυνάμεων δήλωσε ότι η χώρα του «θα παραμείνει πάντα προσηλωμένη στην προστασία του συμμαχικού εναέριου χώρου».

Ο ίδιος τόνισε στη συνέχεια πως: «Η αποτελεσματικότητα αυτής της αποστολής βασίζεται σε άριστα εκπαιδευμένους πιλότους που εφαρμόζουν επιχειρησιακά δόγματα και πρωτόκολλα ενεργειών, υποστηριζόμενοι από μια δικτυωμένη, στιβαρή, ανθεκτική και διαλειτουργική δομή Διοίκησης και Ελέγχου».

Με πληροφορίες από: Defence Blog

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Άμπου ντάμπι - Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Οι Ευρωπαίοι θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες στο Αμπού Ντάμπι – Ποιοι θα εκπροσωπήσουν τη Ρωσία

Στη ρωσική αντιπροσωπεία θα συμμετέχουν ανώτεροι στρατιωτικοί και διπλωμάτες, μεταξύ των οποίων ο υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Χωρίς ρεύμα έμειναν 600.000 άνθρωποι μετά από ρωσική επίθεση – Ζημιές σε ενεργειακές υποδομές

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι έπληξε επίσης πλοίο με εμπορευματοκιβώτια που μετέφερε όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό στο λιμάνι της Οδησσού στη Μαύρη Θάλασσα