Raptor – Rafale – Typhoon σε μια άσκηση – Εντυπωσιακές ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Οι παρακάτω εκπληκτικές φωτογραφίες τραβήχτηκαν πρόσφατα στα πλαίσια της άσκησης Trilateral 2015 [TrilatEx] – μια άσκηση στην οποία λαμβάνουν μέρος η Βασιλική Πολεμική Αεροπορία του Ηνωμένου Βασιλείου (RAF), η Γαλλική Πολεμική Αεροπορία (fraf) και η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ. Η άσκηση ξεκίνησε στις 2 Δεκεμβρίου στην αεροπορική βάση Λάνγκλεϊ στην Βιρτζίνια, ΗΠΑ (Langley Air Force Base) και θα λήξει σις 18.

Η άσκηση, TrilateEx 2015,  που φιλοξενείται από την 1η πτέρυγα (FW), θα επικεντρωθεί σε επιχειρήσεις ενός ιδιαίτερα αμφισβητούμενου επιχειρησιακού περιβάλλοντος (κυρίως anti-access/area denial – Α2/ΑD) μέσα από διάφορα σενάρια. Σύμφωνα με τον Pete Fesler, διοικητή της πτέρυγας, στόχος της άσκησης είναι η κατανόηση υποστήριξης,  δυνατοτήτων, τακτικής, τεχνικών και διαδικασίων που σχετίζονται με την ολοκληρωμένη λειτουργία των μαχητών του συνασπισμού στην πρώτη γραμμή.

«Η RAF και η FrAF είναι ζωτικής σημασίας στρατηγικλη εταίροι και συμμάχοι στον σημερινό αγώνα κατά του εξτρεμισμού, όπως και σε κάθε μελλοντική σύγκρουση», δήλωσε ο Fesler. «Η τριμερής άσκηση μας δίνει την ευκαιρία να εκπαιδευτούμε μαζί σε ρεαλιστικά σενάρια. Η εκπαίδευση αυτή είναι κρίσιμης σημασίας για να διασφαλίσουμε ότι έχουμε την ικανότητα άμεσης διαλειτουργικότητας για μελλοντικές επιχειρήσεις έκτακτης ανάγκης.»

Περισσότερα από 500 άτομα συμμετέχουν στην άσκηση, η οποία αποτελείται από περίπου 225 άτομα προσωπικό από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ, 175 από τη RAF και 150 από την FrAF.
 

 

Η άσκηση περιλαμβάνει όχι μόνο αεροσκάφη Raptor των ΗΠΑ, αλλά και Typhoon της RAF και τα γαλλικά Rafale. Είναι η πρώτη φορά που τα συγκεκριμένα αεροσκάφη πετάνε μαζί. 

Στο παρακάτω βίντεο της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας θα βρεθείτε στο κόκπιτ ενός F22 Rafale κατα την διάρκεια της άσκησης. 

Δειτε το εντυπωσιακό βίντεο. 



Τη θέση αντίπαλων αεροσκαφών, για τα σενάρια της άσκησης, θα την πάρουν τα αμερικάνικα F-15E Strike Eagles και Τ-38 Talons. Το αμερικανικό σύστημα εναερίου ελέγχου και προειδοποίησης, καθώς και αμερικάνικα αλλά και γαλλικά τανκερς παράσχουν υποστήριξη κατά τη διάρκεια της άσκησης.

Πηγή – US Air Force/ Royal Air Force/ French Air Force

Επιμέλεια/Απόδοση – OnAlert