Σαμαράς – Τσίπρας τσακώνονται για το ΝΑΤΟ

«Η ελληνική κυβέρνηση συνεχίζει να παίζει το ρόλο του επικίνδυνου παρατηρητή των εξελίξεων και «μετεξεταστέου» μαθητή», αναφέρει ανακοίνωση του τμήματος Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ επικρίνοντας έτσι τον πρωθυπουργό για τη στάση του στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ.
 Η ελληνική κυβέρνηση διά του κ. Σαμαρά μόλις ψέλλισε παρατηρήσεις και κριτική προς την Αφγανική κυβέρνηση, καλώντας την να ενισχύσει την φύλαξη των συνόρων της για να διακοπεί η ροή προσφύγων, που φτάνουν και στην Ελλάδα, επισημαίνει η ανακοίνωση, ενώ σημειώνει ότι μόνο η Ελλάδα, η Μεγάλη Βρετανία και η Εσθονία είναι οι μοναδικές 3 χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ που τηρούν το συμφωνημένο όριο του 2% του ΑΕΠ που οφείλει να δαπανά σε αμυντικό εξοπλισμό και υποδομή κάθε μέλος, ενώ την ίδια στιγμή άλλες χώρες-μέλη επικαλούνται σοβαρότατα οικονομικά προβλήματα που δεν τους επιτρέπουν την εισφορά τους στο κοινό νατοϊκό ταμείο.

Είναι τραγικό και εξοργιστικό, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ «οι «καλοί μαθητές» που βρίσκονται στην Ουαλία να μην αντιλαμβάνονται τη στάση χωρών, όπως η γειτονική Τουρκία, που αρνούνται να προσχωρήσουν σε κυρώσεις και ψυχροπολεμικές ενέργειες και επωφελούνται από την διακοπή εξαγωγών αγροτο-διατροφικών προϊόντων της χώρας μας, καλύπτοντας τις ανάγκες της Ρωσίας με εξαιρετική αποτελεσματικότητα και ταχύτητα».

 Ο ΣΥΡΙΖΑ, με τον πιο κατηγορηματικό και καθαρό λόγο, επισημαίνει για μια ακόμη φορά ότι δεν είναι προς το συμφέρον της χωρίς μας και του ελληνικού λαού να μετατρεπόμαστε σε ουραγούς των γερακιών του πολέμου, καταλήγει η ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.



Απάντηση Σαμαρά

Επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις στελεχών του όσον αφορά την «διάλυση του ΝΑΤΟ» εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός από το Νιούπορτ της Ουαλίας μετά την λήξη της Συνόδου Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας.

«Την ώρα που άλλες χώρες όπως η ΠΓΔΜ εκλιπαρούν να μπουν στο ΝΑΤΟ και δεν γίνονται δεκτές, και ακόμη και η Τουρκία εμποδίζει την είσοδο της Κύπρου, ο ΣΥΡΙΖΑ μας καλεί να φύγουμε» δήλωσε ο πρωθυπουργός και συμπλήρωσε δηκτικά: «Το τελευταίο ανέκδοτο που κυκλοφορεί είναι ότι θα διαλύσουν το ΝΑΤΟ. Μεγάλη ιδέα έχουν για τον εαυτό τους».

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης κ. Βαγγέλης Βενιζέλος λέγοντας: «Δεν είναι ιδεολογικό το ζήτημα. Η θέση αυτή του ΣΥΡΙΖΑ είναι επικίνδυνη, εθνικά επιζήμια και υπονομευτική γιατί πλήττει όλο το φάσμα των εθνικών συμφερόντων από το Αιγαίο μέχρι το Κυπριακό».