Στέιτ Ντιπάρτμεντ: «Η έγκριση της ένταξης της Σουηδίας στο NATO από την Τουρκία δεν έχει ολοκληρωθεί» – Η «σπόντα» για τα F-16

«Η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας», είπε εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Onalert Newsroom
Στέιτ Ντιπάρτμεντ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών (Στέιτ Ντιπάρτμεντ) ανακοίνωσε σήμερα ότι χαιρετίζει την επικύρωση της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ από το τουρκικό κοινοβούλιο δηλώνοντας παράλληλα ότι η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

«Η Ουάσινγκτον ανυπομονεί να λάβει το έγγραφο επικύρωσης της Τουρκίας και η Ουγγαρία να προχωρήσει επίσης στη διαδικασία», πρόσθεσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου, Βεντάντ Πατέλ, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν έχει υποστηρίξει τον εκσυγχρονισμό του στόλου των F-16 της Τουρκίας, ωστόσο αναγνωρίζει πως το αμερικανικό Κογκρέσο έχει κύριο ρόλο να παίξει.

Η Ολομέλεια της Εθνοσυνέλευσης στην Τουρκία υπερψήφισε, χθες το βράδυ, το πρωτόκολλο ένταξης της σκανδιναβικής χώρας στη Συμμαχία, το οποίο αναμένεται να λάβει και την τελική υπογραφή από τον πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. 

Με πληροφορίες από: AΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Δορυφορική εικόνα της εγκατάστασης στο όρος Pickaxe του Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Οι ΗΠΑ προσφέρουν αμοιβή 20 εκατομμυρίων δολαρίων για πληροφορίες σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Η αμερικανική κυβέρνηση υπόσχεται επίσης «πιθανή μετεγκατάσταση» σε όποιον παρέχει στοιχεία για τις εγκαταστάσεις, τον εξοπλισμό ή το προσωπικό του ιρανικού προγράμματος