Στην Τουρκία η Αναπληρώτρια ΓΓ του ΝΑΤΟ

H Αναπληρώτρια Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Ρόουζ Γκότμελερ (Rose Gottemoeller) θα επισκεφθεί την Τουρκία στις 22 Ιανουαρίου, αναφέρει ανακοίνωση της ΝΑΤΟϊκής Συμμαχίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση η Γκότμελερ πρόκειται να επισκεφθεί την Άγκυρα στις 22 Ιανουαρίου και την Κωνσταντινούπολη στις 23 Ιανουαρίου. »Τη Δευτέρα στην Άγκυρα η Γκότμελερ θα συναντηθεί με τον Υφυπουργό Εξωτερικών Πρέσβη Ahmet Yıldız και άλλους υψηλόβαθμους αξιωματούχους».

Η Γκότμελερ «θα επισκεφθεί επίσης το Κέντρο Αριστείας για την άμυνα κατά της τρομοκρατίας του ΝΑΤΟ και θα συμμετάσχει σε τελετή τοποθέτησης στεφάνων στο Μαυσωλείο Ατατούρκ», αναφέρει η ανακοίνωση.
Στην Κωνσταντινούπολη, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα επισκεφθεί το 3ο Στρατιωτικό Σώμα και την Πολυεθνική Κοινοπραξία Κέντρου Πολέμου και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας.

Η Αμερικανίδα Ρόουζ Γκοτμέλερ ανέλαβε τα καθήκοντα της αναπληρώτριας γενικής γραμματέως του ΝΑΤΟ, το 2016.
Η Γκοτμέλερ, υπήρξε σύμβουλος του επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Τζον Κέρι και διετέλεσε επίσης υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδια για τον έλεγχο των εξοπλισμών και της διεθνούς ασφάλειας. Εξειδικεύεται στις σχέσεις με τη Ρωσία, καθώς υπήρξε επικεφαλής διαπραγματεύτρια της συνθήκης START με τη Μόσχα για τη μείωση του αριθμού των στρατηγικών όπλων.