«Πόντιος Πιλάτος» ο Στόλτενμπεργκ για τους δύο στρατιωτικούς: «Βρείτε τα μόνοι σας»

Πρώτη Δημοσίευση: 2018-03-14 08:25:10
Τελευταία Ενημέρωση: 2018-03-14 12:25:10


«Πόντιος Πιλάτος» η στάση του ΝΑΤΟ όσο αφορά το θέμα των δυο Ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης εδω και δώδεκα μέρες.

«Βρείτε τα μόνοι σας». Αυτό διαμήνυσε ουσιαστικά ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ στην Άγκυρα, αναφερόμενος στους δύο έλληνες στρατιωτικούς που παραμένουν κρατούμενοι στην Αδριανούπολη. «Πρόκειται για ένα θέμα το οποίο πρέπει να λύσουν αποκλειστικά η Ελλάδα και η Τουρκία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γενς Στόλτενμπεργκ, ερωτηθείς σχετικά σε συνέντευξή του στο τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Αnadolu.

Στη συνέντευξή του μάλιστα, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ έπλεξε το εγκώμιο της Άγκυρας λέγοντας πως «η Τουρκία συνεχίζει να είναι ένας πολύτιμος σύμμαχος του ΝΑΤΟ». «Η Τουρκία συνεισφέρει στη συλλογική μας ασφάλεια, στις αποστολές και επιχειρήσεις μας με πάρα πολλούς τρόπους. Ευχαριστώ γι’ αυτό την Τουρκία… Οι ανησυχίες της χώρας για την ασφάλειά της είναι θεμιτές» πρόσθεσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ, αναφερόμενος εμμέσως στην στρατιωτική επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας» στη Συρία.

«Είμαστε ευγνώμονες στην Τουρκία για τη στήριξή της στο ΝΑΤΟ. Δείχνουμε επίσης την αλληλεγγύη μας στην Τουρκία μέσω της παρουσίας του ΝΑΤΟ στη χώρα, η οποία έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, αντανακλώντας την αστάθεια και τις απειλές που αντιμετωπίζει η Τουρκία από νότια, από το Ισλαμικό Κράτος, από την τρομοκρατία, ειδικά στο Ιράκ και στη Συρία».

Πάντως, όσον αφορά στη συμφωνία της Τουρκίας με τη Ρωσία για την αγορά δύο αντιπυραυλικών συστημάτων S-400, ο Στόλτενμπεργκ παρατήρησε ότι πρόκειται για «εθνική απόφαση». «Είναι εθνική απόφαση του καθενός από τους συμμάχους, συμπεριλαμβανομένης της Τουρκίας, οι στρατιωτικές δυνάμεις, στις οποίες θέλει να επενδύσει», σημείωσε.

Το σχόλιο του ΚΚΕ

«Η στάση Πόντιου Πιλάτου του ΝΑΤΟ, αυτή τη φορά για το ζήτημα της σύλληψης και κράτησης στις τουρκικές φυλακές των δύο Ελλήνων στρατιωτικών, εκθέτει απόλυτα την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που έχει εξελιχθεί στον καλύτερο σημαιοφόρο του ΝΑΤΟ στην περιοχή, αλλά και όλους όσοι συνεχίζουν να αναγορεύουν αυτό τον επικίνδυνο για τους λαούς και τη χώρα μας οργανισμό, σε εγγυητή της ειρήνης και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Ελλάδας», επισημαίνει σχόλιο του ΚΚΕ για τις δηλώσεις του γγ του ΝΑΤΟ σχετικά με τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς.