Στόλτενμπεργκ: «Έκλεισε» για Μάρτιο η τριμερής συνάντηση Τουρκίας – Φινλανδίας – Σουηδίας στο NATO

Ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ, δήλωσε χθες Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, ότι είδε πρόοδο στις συνομιλίες με την Τουρκία για την προσπάθεια ένταξης της Σουηδίας στο NATO, που έχουν ως στόχο βέβαια την ένταξη τόσο της Σουηδίας όσο και της Φινλανδίας στη Συμμαχία μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής του Ιουλίου.

Ο Γενς Στόλτενμπεργκ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters ότι συμφώνησε με τον Τούρκο Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ώστε να διεξαχθεί στα μέσα Μαρτίου μια τριμερής συνάντηση στα κεντρικά γραφεία του NATO, όπου θα συμμετέχουν η Τουρκία, η Φινλανδία και η Σουηδία προκειμένου «να διαχειριστούμε τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε σχετικά με την τουρκική επικύρωση του σουηδικού πρωτοκόλλου ένταξης».

Ο Στόλτενμπεργκ, ο οποίος συνάντησε τον Ερντογάν την περασμένη εβδομάδα στην Άγκυρα, φαινόταν πιο αισιόδοξος για το θέμα συγκριτικά με προηγούμενους μήνες. «Βλέπω πρόοδο», είπε ο ίδιος χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του και στη συνέχεια πρόσθεσε: «Στόχος μου είναι να έχω και τη Φινλανδία και τη Σουηδία ως πλήρη μέλη μέχρι τη σύνοδο κορυφής του NATO», που θα πραγματοποιηθεί στη Λιθουανία από τις 11 έως τις 12 Ιουλίου.

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από: Reuters