Στόλτενμπεργκ: Η υποστήριξη του NATO προς την Ουκρανία κάνει την διαφορά στο πεδίο της μάχης

Η υποστήριξη του NATO προς την Ουκρανία κάνει τη διαφορά στο πεδίο της μάχης, δήλωσε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του NATO Γενς Στόλτενμπεργκ, καθώς η Ουκρανία αρχίζει την αντεπίθεσή της εναντίον της Ρωσίας. «Η υποστήριξη που οι σύμμαχοι του NATO παρέχουν στην Ουκρανία εδώ και πολλούς, πολλούς μήνες, κάνει πράγματι τη διαφορά στο πεδίο της μάχης», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ σε δημοσιογράφους στις Βρυξέλλες.

Ο επικεφαλής του NATO δήλωσε ακόμη πως οι υπουργοί Άμυνας της Ατλαντικής συμμαχίας και βιομηχανικοί εταίροι θα συζητήσουν πώς θα αυξήσουν περαιτέρω την αμυντική παραγωγή. Την ίδια στιγμή, η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ότι κατέρριψε ένα πύραυλο cruise και 20 ιρανικής κατασκευής μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εξαπολύθηκαν από τη Ρωσία σε μια νέα νυκτερινή επίθεση εναντίον της γειτονικής της χώρας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν να αναχαιτίσουν έναν από τέσσερις πυραύλους κρουζ που εκτοξεύθηκαν από την Κασπία και τα 20 μη επανδρωμένα αεορσκάφη που απογειώθηκαν από το βορρά και το νότο, ανακοίνωσαν οι ένοπλες δυνάμεις μέσω της εφαρμογής Telegram. Τρεις άλλοι πύραυλοι έπληξαν «βιομηχανικές εγκαταστάσεις στην περιφέρεια του Ντνιπροπετρόφσκ» (κεντροανατολική Ουκρανία), σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στο μεταξύ, το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS μετέδωσε σήμερα πως Λευκορώσοι μεθοριακοί φρουροί ανακοίνωσαν πως κατέρριψαν ένα ουκρανικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος στην περιφέρεια Γκομέλ που συνορεύει με την Ουκρανία.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters