OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΝΑΤΟ

Στόλτενμπεργκ: «Οι διαφορές NATO – Ρωσίας δεν είναι εύκολο να γεφυρωθούν»

12/01/2022 - 17:52
NATO
Share on FacebookShare on Twitter

«Οι διαφορές NATO – Ρωσίας δεν είναι εύκολο να γεφυρωθούν», δήλωσε σήμερα ο Γ.Γ. του NATO, Γενς Στόλτενμπεργκ, λίγο μετά την ολοκλήρωση του Συμβουλίου NATO – Ρωσίας στις Βρυξέλλες.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ο Γ. Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι «η συζήτηση με τη Ρωσία δεν ήταν εύκολη και γι’αυτό είναι σημαντική». Μετά από δύο χρόνια, οι 30 Σύμμαχοι του NATO και η Ρωσία αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την κατάσταση εντός και γύρω από την Ουκρανία και τις επιπτώσεις για την ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι η Ρωσία σήμερα παρουσίασε τις προτάσεις της που έδωσε στη δημοσιότητα το Δεκέμβριο, σχετικά με την απόσυρση δυνάμεων του NATO από τους ανατολικούς Συμμάχους του.

Από την πλευρά τους, οι Σύμμαχοι του NATO επιβεβαίωσαν την πολιτική των «ανοιχτών θυρών» και το δικαίωμα του κάθε έθνους να επιλέγει το δικό του δρόμο και ξεκαθάρισαν ότι δεν θα σταματήσουν να προστατεύουν και να υπερασπίζονται ο ένας τον άλλον, συμπεριλαμβανομένης της παρουσίας στρατευμάτων στο ανατολικό τμήμα της Συμμαχίας.

«Ο διάλογος με τη Ρωσία είναι δύσκολος, αλλά απαραίτητος»

Ταυτόχρονα, «τόσο η Ρωσία όσο και οι Σύμμαχοι του ΝΑΤΟ εκφράζουν την ανάγκη για επανέναρξη του διαλόγου και τη διερεύνηση ενός προγράμματος συναντήσεων», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ, σημειώνοντας ότι το NATO θέλει να θέσει «συγκεκριμένες προτάσεις στο τραπέζι». Σημείωσε, επίσης, ότι το NATO θέλει να βελτιώσει το πολιτικό και στρατιωτικό δίαυλο επικοινωνίας με τη Ρωσία με τη δυνατότητα επανίδρυσης γραφείων στη Μόσχα και στις Βρυξέλλες, αντιστοίχως.

Ο Γ. Στόλτενμπεργκ τόνισε ότι το NATO εκφράζει σοβαρή ανησυχία για το ρωσικό στρατό που έχει συσσωρευτεί μέσα και γύρω από την Ουκρανία και καλεί τη Ρωσία να αποκλιμακώσει αμέσως την κατάσταση και να σεβαστεί την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα των γειτόνων της. Επιπλέον, το ΝΑΤΟ καλεί τη Ρωσία να τηρήσει όλες τις διεθνείς της υποχρεώσεις.

«Ο διάλογός μας είναι δύσκολος, αλλά ακόμα πιο απαραίτητος», είπε ο Γ. Στόλτενμπεργκ και πρόσθεσε ότι οι Σύμμαχοι του NATO θέλουν να βρουν μια πολιτική δίοδο προς τα εμπρός.

Αύριο θα πραγματοποιηθούν στη Βιέννη οι συζητήσεις στο πλαίσιο του Οργανισμού Ασφαλείας και Συνεργασίας για την Ευρώπη. Ο Γ. Στόλτενμπεργκ χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τη Ρωσία ως «ευκαιρία» που δεν πρέπει να χαθεί, για το συμφέρον της ασφάλειας στην Ευρώπη.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία Reuters

Tags: NATOΓΕΝΣ ΣΤΟΛΤΕΝΜΠΕΡΓΚΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Μακρόν
ΝΑΤΟ

Μακρόν: Υπέγραψε τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

14/08/2022 - 09:01
Σουηδία
ΝΑΤΟ

Σουηδία: Εκδίδει στην Τουρκία καταζητούμενο για απάτη μετά τη συμφωνία με την Άγκυρα για το ΝΑΤΟ

11/08/2022 - 17:02
ΝΑΤΟ - Σουηδία - Φινλανδία
ΝΑΤΟ

NATO: Η Γερουσία της Τσεχίας ενέκρινε τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας

11/08/2022 - 15:48

Διαβάστε Επίσης

DW – Κύπρος: Οι ανομολόγητοι βιασμοί του 1974

Σαλμάν Ρούσντι: «Αθώος» δηλώνει ο επίδοξος δολοφόνος του συγγραφέα – Προμελετημένη η επίθεση, λέει η Εισαγγελία

«Καρατομήθηκε» ο Διοικητής του Στόλου της Μαύρης Θάλασσας – «Πλήρωσε» τις εκρήξεις στην Κριμαία

Ιερουσαλήμ: 7 τραυματίες, οι 2 σοβαρά, σε επίθεση εναντίον λεωφορείου

Μακρόν: Υπέγραψε τα πρωτόκολλα εισδοχής Σουηδίας και Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ

Ουκρανία: «Στο στόχαστρο» οι Ρώσοι στρατιώτες στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες με κεραυνούς και χαλάζι – Μικρή πτώση θερμοκρασίας

Σαν σήμερα: Το 1974 οι Τούρκοι εξαπολύουν τον «Αττίλα 2» στην Κύπρο

Top News

Ταξίδια της τελευταίας στιγμής: Τρεις προτάσεις κοντά στην Αθήνα

Τσουγκριάς: Το νησί της Ελλάδας που λάτρεψαν και ήθελαν να αγοράσουν οι Beatles

Ωμέγα 3: Ποιοι δεν πρέπει να παίρνουν ιχθυέλαιο - Οι παρενέργειες και όλες οι χρήσεις

Γη της Ελιάς - spoiler: Κουκουλοφόροι εισβάλουν στην ταβέρνα του Χρήστου και διαλύουν τα πάντα

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert