Το Βρετανικό RFA Cardigan Bay στον Πειραιά – ΒΙΝΤΕΟ

Στον Πειραιά βρίσκεται απο σήμερα το πρωί το αποβατικό πλοιο του Βασιλικού Ναυτικού της Μεγάλης Βρετανίας RFA Cardigan Bay L 3009 το οποίο αποτελεί μέρος της ΝΑΤΟικης δύναμης SNMG2 που επιχειρεί τους τελευταίους μήνες στο Αιγαίο.

Όπως γράφει το PireasPiraeus.com τo Cardigan Bay έχει κατασκευαστεί το 2005 στη Σκωτία κι εχει πάρει το ονομα του απο το ομώνυμο κόλπο που βρίσκεται στην Ουαλία .

 

Ο υπουργός Άμυνας της Βρετανίας Μάικλ Φάλον επισκέφθηκε το RFA Cardigan Bay, την τρέχουσα δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου στις δραστηριότητες του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, στις 23 Μαϊου 2016.

Κατα την διάρκεια της επισκεψης του ο κ. Φάλον δήλωσε:

«Είναι σημαντικό να επικεντρώσουμε τις προσπάθειές μας για να σταματήσει αυτό το εμπόριο ανθρώπινης δυστυχίας και τα βρετανικά πλοία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της προόδου που σημειώνεται στο Αιγαίο -.. να βάλουμε ενα τέλος στο εμπόριο ανθρώπων και να σώσουμε ζωές.»

Το ΝΑΤΟ έχει σήμερα 7 πλοία από 5 συμμάχους στην αποστολή επιτήρησης και υποστήριξης της τουρκικής και της ελληνικής ακτοφυλακής. Η συνεισφορά του Ηνωμένου Βασιλείου στην περιοχή του Αιγαίου και στην SNMG2 ηταν μέχρι στιγμής το RFA Mounts Bay, το Fort Victoria και τώρα το Cardigan Bay.