Trident Juncture 2018: Mε ασύμμετρη επίθεση στις παμπ έκανε προθέρμανση ο στρατός των ΗΠΑ

Mε ασύμμετρη επίθεση στις παμπ της Ισλανδίας έκανε προθέρμανση ο στρατός των ΗΠΑ για την Trident Juncture 2018.

Τα δημοσιεύματα του Ισλανδικού Τύπου είναι άκρως δηκτικά. Σύμφωνα με το TaskAndPurpose, τα στρατεύματα των ΗΠΑ προσγειώθηκαν στην Ισλανδία την προηγούμενη εβδομάδα πριν από την έναρξη της μεγαλύτερης στρατιωτικής άσκησης του ΝΑΤΟ από τον Ψυχρό Πόλεμο και κατά τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι άφησαν το σημάδι τους με τον πλέον ενδεδειγμένο τρόπο: πίνοντας κάθε τελευταία μπύρα στην πρωτεύουσα του έθνους.

Ένας σημαντικός αριθμός μπαρών στο κέντρο του Ρέικιαβικ αναγκάστηκαν να πραγματοποιήσουν έκτακτες εκδηλώσεις μπύρας κάτω από την επίθεση των διψασμένων αμερικανών ναυτικών και ναυτικών στην πόλη για την έναρξη της έκθεσης Trident Juncture 18, Ισλανδία Magazine.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης εκτιμούν ότι 6.000 και 7.000 στρατιωτικοί του Η.Π.Α. εξάντλησαν κελάρια μπίρας στην ισλανδική πρωτεύουσα για ένα μόνο Σαββατοκύριακο.

Τα στοιχεία από το περιοδικό Ισλανδία είναι χαρακτηριστικά και κατ’ορισμένους ξεκαρδιστικά. 

Ο τοπικός τόπος ειδήσεων Vísir αναφέρει ότι η ζυθοποιία Ölgerð Egils Skallagrímssonar, με τον δημοφιλή γλάρο, έπρεπε να στείλει προμήθειες έκτακτης ανάγκης στα μπαρ. Σύμφωνα με τις πηγές του Vísir, οι στρατιώτες προτιμούσαν τις τοπικές μπύρες έναντι των εισαγωγών και ήταν πολύ πρόθυμοι να δοκιμάσουν διαφορετικά microbrews καθώς και τα πιο δημοφιλή standard lagers.

Ο τοπικός μπλόγκερ Eiríkur Jónsson μίλησε με τους εστιάτορες οι οποίοι δήλωσαν ότι δεν είχαν ξαναζήσει παρόμοια κατάσταση. Οι ιδιοκτήτες μπαρ που έτρεχαν από μπύρα προσπάθησαν να λύσουν το πρόβλημα με δανεισμό από μπαρ που ήταν καλύτερα εφοδιασμένα, ενώ τα μέλη της ομάδας παραδόσεων από τον Ölgerðin κλήθηκαν να βοηθήσουν τους ιδιοκτήτες των μπαρ να αντιμετωπίσουν, αλλά «αγωνίζονταν σε μια συντριπτική δύναμη», όπως Eiríkur το βάζει.

Περίπου 50.000 στρατιώτες από 29 συμμάχους του ΝΑΤΟ (συν Σουηδία και Φινλανδία) συμμετέχουν στο Trident Juncture 18, υποστηριζόμενοι από 65 ναυτικά σκάφη, 150 αεροσκάφη και πάνω από 10.000 οχήματα – όλα τα καθιστούν διψασμένη δουλειά. Και εν πάση περιπτώσει, το Trident Juncture θα αφήσει τους ηγέτες του ΝΑΤΟ με ένα σημαντικό στρατηγικό συμπέρασμα: Όταν όλα άλλοι αποτύχουν, μπορείτε πάντα να πιείτε τον εχθρό κάτω από το τραπέζι.

ΠΗΓΗ: Taskandpurpose