ΒΙΝΤΕΟ: Ένας στρατός με ένδοξη ιστορία που δεν υπάρχει πια.

«Γεννήθηκε» σαν σήμερα το 1918. Κατέρρευσε μαζί με τον υπαρκτό σοσιαλισμό. Ο ένδοξος «Κόκκινος Στρατός» της Σοβιετικής Ένωσης ,έχει αφήσει τη βαρειά κληρονομιά του στο Ρωσικό Στρατό.

Στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο η προέλασή του από τα βάθη της Σοβιετικής Ένωσης ως το Βερολίνο,άλλαξε τα δεδομένα και αποτελεί αξεπέραστο στρατιωτικό κατόρθωμα.

Πολλοί ταυτίζουν το «Κόκκινο Στρατό» με τον «πατερούλη» Στάλιν, κατηγορούμενο και καταδικασμένο από την ιστορία για τη δολοφονική του σκληρότητα. Είναι λάθος. Η πορεία του «Κόκκινου Στρατού» στηρίχτηκε πρώτα απ΄ όλα στο ένστικτο επιβίωσης ενός λαού,που ένα μεγάλο μέρος του δεν πίστευε στον Στάλιν. Στην Ελλάδα γνωρίζουμε καλά αυτά τα ένστικτα. Πολλοί δεν συμπαθούσαν τον δικτάτορα Ιωάννη Μεταξά το πρωί της 28ης Οκτωβρίου,ωστόσο έτρεξαν πρώτοι στο μέτωπο.

Ο «Κόκκινος Στρατός» έχει ακόμη και σήμερα φανατικούς «υποστηρικτές» της φιλοσοφίας και της τακτικής του. Δεν είναι ανάγκη να είστε απ΄ αυτούς για να παρακολυθήσετε ένα βίντεο που θυμίζει τους θριάμβους του,έστω κι αν όπως όλα τα  κινηματογραφικά πλάνα της εποχής εστιάζουν στον παντοδύναμο «πατερούλη».