OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Δειτε τη στιγμή που η RAF βύθισε το «Κτήνος» των Ναζί – ΒΙΝΤΕΟ

12/11/2015 - 12:38
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σαν σήμερα στις 12 Νοεμβρίου 1944 Βρετανικά αεροπλάνα βυθίζουν στ’ ανοικτά της Νορβηγίας το θωρηκτό «Τίρπιτς», καμάρι του στόλου της ναζιστικής Γερμανίας.

Γνωστό σαν «Το Κτήνος» για τους Βρετανούς αντιπάλους του, το Τirpitz από μόνο του αποτελούσε την απειλή του Βρετανικού Μητροπολιτικού Στόλου. Η RAF επιχείρησε να βομβαρδίσει το θωρηκτό πολλές φορές αλλα ειχε αποτύχει.  

Το Κάαφιορντ της Νορβηγίας, στο οποίο ελλιμενιζόταν το Τirpitz, ήταν ένα απόρθητο και απροσπέλαστο φυσικό οχυρό. Οποιοδήποτε εχθρικό αεροπλάνο επιχειρούσε βομβαρδισμό κάθετης εφόρμησης θα τσακιζόταν στους βράχους κατά την άνοδο. Η θαλάσσια και υποθαλάσσια άμυνα του φιόρδ αποτελείτο από ένα εκτεταμένο ναρκοπέδιο, το οποίο ασφάλιζε την είσοδό του και, κατόπιν, από ένα ανθυποβρυχιακό δίχτυ προστασίας, κατασκευασμένο από πυκνό ατσάλινο συρματόπλεγμα, το οποίο εκτεινόταν από την επιφάνεια μέχρι τον βυθό, βάθους 30 μ., και ήταν ικανό να σταματήσει ακόμα και ένα υποβρύχιο 1.500 τόνων. Ισχυροί προβολείς, συσκευές προπετάσματος καπνού, παράκτια και αντιαεροπορικά πυροβόλα συμπλήρωναν τα αμυντικά μέτρα, καλύπτοντας τον θαλάσσιο και εναέριο χώρο του φιόρδ από οποιονδήποτε επίδοξο εισβολέα.

Οι επιτελείς στράφηκαν και σε άλλες επιθετικές τακτικές εκτός απο τους εναέριους βομβαρδισμούς. Συγκεκριμένα η επιχείρηση με την επωνυμία Επιχείρηση «Πηγή» (Operation Source) είναι η πιο γνωστή επιχείρηση του Βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, η οποία διεξήχθη στις 22 Σεπτεμβρίου 1943 από έξι υποβρύχια «τσέπης». Η επιχείρηση αυτη προκάλεσε μεγάλη ζημιά στο θωρηκτό αλλα δεν κατάφερε να το βυθίσει. 6 μήνες αργότερα το Τripitz ηταν και πάλι εν ενεργεία. 

Ωστόσο το Tirpitz βυθίστηκε στα ανοικτά της Νορβηγίας, μετά την αεροπορική επιδρομή βομβαρδιστικών της RAF στις 12 Νοεμβρίου 1944, όταν επλήγη από δύο ειδικά κατασκευασμένες βόμβες “Tallboy”, βάρους έξι τόνων και μήκους έξι μέτρων. Τον θάνατο βρήκαν 1.000 άνδρες του πληρώματός του, οι οποίοι εγκλωβίστηκαν στο εσωτερικό του. Η απομάκρυνση της απειλής του Τirpitz από τον Ατλαντικό έδωσε την ευκαιρία στον Βρετανικό Μητροπολιτικό Στόλο να διαθέσει τέσσερα θωρηκτά και δύο αεροπλανοφόρα στο μέτωπο του Ειρηνικού, τα οποία έως τότε παρέμεναν καθηλωμένα στην Αγγλία.

Δειτε την στιγμή που βυθίστηκε το «Κτήνος»

 

Πηγη – Wikipedia/YouTube
Απόδοση – OnAlert

 

Tags: ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣΝΑΖΙ

Related Posts

Σαν σήμερα επανάσταση
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1834 ο Θεόδωρος Κολοκοτρώνης και ο Δημήτριος Πλαπούτας καταδικάζονται σε θάνατο

25/05/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1917 λαμβάνει χώρα ο συμμαχικός αποκλεισμός της Αθήνας

24/05/2026 - 00:01
Ηλιάκης
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 2006 χάνει την ζωή του ο ήρωας πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας Κωνσταντίνος Ηλιάκης

23/05/2026 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Ρωσία: O Λαβρόφ ενημέρωσε τον Ρούμπιο για τα επικείμενα πλήγματα στο Κίεβο και τον προειδοποίησε να εκκενώσει την πρεσβεία των ΗΠΑ

Στενά του Ορμούζ: Θα ανοίξουν 30 ημέρες αφότου ΗΠΑ και Ιράν καταλήξουν σε συμφωνία

Ο Νίκος Δένδιας στην Αλβανία: Συναντήθηκε με τον Ράμα και τον Υπουργό Άμυνας – Στο επίκεντροη εμβάθυνση των αμυντικών σχέσεων [pics, vid]

«Είμαστε απροστάτευτοι από τα drones της Χεζμπολάχ», λέει Ισραηλινός αξιωματούχος

Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις σκοτώθηκαν από ρωσικά πλήγματα σε Χάρκοβο και Ντονέτσκ

ΕΛΔΥΚ: Νέος διοικητής ο Συνταγματάρχης (ΠΖ) Σπυρίδωνας Γκουλούσης [pics]

F-35: Προσγειώθηκαν τα πρώτα τρία stealth μαχητικά πέμπτης γενιάς στην Πολωνία [vids]

Προκλητικό σκηνικό στο Αιγαίο με παραβιάσεις και παραβάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και CN-235

Top News

Δημήτρης Φιλιππίδης: «Κάνει καλό στον πατέρα μου που ταπεινώθηκε»

Ελένη Μενεγάκη για Γωγώ Μαστροκώστα: «Στεναχωρήθηκα πολύ, πίστευα πως θα τα καταφέρει»

Ντοκιμαντέρ «Στο χιλιοστό»: Το plan B για το Grexit με κωδικό «Αλβανία» - «Το εθνικό νόμισμα θα έχανε έως 80% της αξίας του»

Ιωάννα Τούνη: Αποκάλυψε τα προσβλητικά μηνύματα που δέχεται - «Πόση πίκρα και δυστυχία μπορεί να κουβαλάει ένας άνθρωπος;»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert