Η μαύρη επέτειος της εκτέλεσης 120 παιδιών από τους Nαζί! ΒΙΝΤΕΟ

Σήμερα είναι μια μαύρη επέτειος. Τέτοια μέρα στην Τσεχοσλοβακία  το 1939 η Γκεστάπο εκτέλεσε 120 παιδιά τα οποία …κατηγορήθηκαν για αντιναζιστική συνομωσία! Δεύτερη σφαγή  παιδιών έγινε το 1942 στο χωριό Λίντιτσε της Τσεχοσλοβακίας.

Ηταν στην ίδια χώρα, στην Τσεχοσλοβακία, που τα παιδιά ενός μικρού χωριού, του Λίντιτσε (Lidice), χρησιμοποιήθηκαν ως «πρώτη ύλη» για να εξελιχθούν ως μηχανισμοί εξόντωσης οι ναζιστικοί θάλαμοι αερίων.

Στις 2 Ιουλίου του 1942, τα περισσότερα από τα παιδιά του Lidice, ενός μικρού χωριού της τότε Τσεχοσλοβακίας, παραδόθηκαν στο τοπικό γραφείο της Γκεστάπο.
Τα 82 παιδιά στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε στρατόπεδο εξόντωσης στο Chełmno, 70 χιλιόμετρα μακριά, όπου δολοφονήθηκαν με δηλητηριώδη αέρια.Το χωριό με εντολή του Χίτλερ εξαφανίστηκε.

Από τα 105 παιδιά του Λίντιστε, μόνο τα 17 παιδιά επέστρεψαν κάποια στιγμή στο χωριό τους.

Το γλυπτό της Marie Uchytilov που στήθηκε στο Λίντιτσε, αποτελεί φόρο τιμής σε αυτά τα 82 παιδιά. Στα παιδιά που δολοφονήθηκαν από τους ναζί.

Τα 82 χάλκινα αγάλματα στο Λίντιστε, 40 αγόρια και 42 κορίτσια, στέκονται εκεί για να συμβολίζουν τη «σχέση» του ναζισμού με τα παιδιά».

ΔΕΙΤΕ ΒΙΝΤΕΟ