Οι αλβανοί συνεργάτες των ναζί με τα φέσια που χρόνια μετά φόρεσε και ο Παππάς – Φωτό

Φέσι αλβανικό με το σύμβολο του ναζισμού καρφωμένο επάνω του, φόρεσε ο Χρήστος Παππάς. Ο οποίος φαίνεται πως οτιδήποτε είχε σχέση ή παρέπεμπε στο ναζιστικό καθεστώς το υιοθετούσε χωρίς περιστροφές.

Η εξήγηση για το…αλβανικό φέσι και το τι αντιπροσώπευε δόθηκε από έναν γνώστη της ιστορίας. Τα …φέσια τα φορούσαν οι αλβανοί που συνεργάστηκαν με τους ναζί. Οι φωτογραφίες είναι από εκείνη τη θλιβερή εποχή.

Το ατόπημα Παππά δείχνει ότι στην ΧΑ δεν έχουν μελετήσει επαρκώς την ιστορία. Αν το είχαν κάνει θα ήξεραν όπως μας λέει ο άνθρωπος που την έχει μελετήσει πως “η μικρή Ελλάδα η οποία μαστιζόταν από την κατοχή είναι η μοναδική χώρα στην Ευρώπη που δεν δημιούργησε μονάδες που να πολέμησαν δίπλα στον Αξονα με Γερμανικές στολές εκτός και εντός της χώρας μας .
Ακόμα και οι << Πουλικοί >> φορούσαν Ελληνικές στολές  με την Ελληνική σημαία και τη σβάστικα  . “Πουλικοί” ονομάστηκε μια ομάδα ένοπλων προδοτών υπό την ηγεσία ενός υπέρβαρου απόστρατου σχη ΜΧ του Γεωργίου Πούλου, κάτι σαν τον Γκαίρινγκ   που έδρασε στη Μακεδονία και ευθύνεται για σφαγές αμάχων, κλοπές, βιασμούς, βασανισμούς, προικοδοτήσεις θυγατέρων μελών της. Ανθρωποι δηλαδή του κοινού ποινικού δικαίου”.

Στη φωτογραφία ο Γ.Πούλος στο κέντρο.

Διαβάστε ακόμη:

Τι είναι το φέσι που φοράει ο Παππάς; Η ανατριχιαστική ιστορία του