OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1999 η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Falcon στο Βουκουρέστι

14/09/2025 - 00:01
Falcon
Share on FacebookShare on Twitter
Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

326: Η μητέρα του Μεγάλου Κωνσταντίνου, Ελένη, ανακαλύπτει στην Ιερουσαλήμ το Σταυρό του μαρτυρίου.

628: Ο Βυζαντινός αυτοκράτορας Ηράκλειος εισέρχεται θριαμβευτικά από τη Χρυσή Πύλη στην Κωνσταντινούπολη, αφού έχει κατατροπώσει τους Πέρσες και ανακτήσει τον Τίμιο Σταυρό.

786: Ο Χαρούν αλ Ρασίντ της δυναστείας των Αββασιδών γίνεται Χαλίφης της Βαγδάτης μετά το θάνατο του αδερφού του, αλ-Χαντί.

1741: Ο Γκέοργκ Χαίντελ ολοκληρώνει το ορατόριο Μεσσίας.

1812: Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιώτες του Ναπολέοντα εισέρχονται στη Μόσχα. Οι εξαντλημένοι στρατιώτες βρίσκουν μια πόλη έρημη από κατοίκους και χωρίς τρόφιμα, η οποία μάλιστα τυλίγεται στις φλόγες τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας. Τις φωτιές έβαλαν οι ίδιοι οι Ρώσοι, αφήνοντας το γαλλικό στρατό στο έλεος του σκληρού ρωσικού χειμώνα.

1814: Ιδρύεται στην Οδησσό, την ημέρα της Ύψωσης του Τιμίου Σταυρού, από τους Νικόλαο Σκουφά, Εμμανουήλ Ξάνθο και Αθανάσιο Τσακάλωφ, η «Φιλική Εταιρεία».

1814: Ο δικηγόρος Φράνσις Σκοτ Κι, έχοντας παρακολουθήσει τον 25ωρο βομβαρδισμό του οχυρού ΜακΧένρι της Βαλτιμόρης, από τους Βρετανούς, εμπνέεται τους στίχους του αμερικανικού εθνικού ύμνου.

1829: Υπογράφεται η Συνθήκη της Ανδριανούπολης ανάμεσα στην Ρωσική και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, σηματοδοτώντας το τέλος του Ρωσο-Τουρκικού πολέμου του 1828-1829.

1886: Πατεντάρεται η κορδέλα της γραφομηχανής.

1890: Ιδρύεται στη Σμύρνη ο μουσικογυμναστικός σύλλογος «Ορφέας», από τα μέλη του οποίου, τρία χρόνια μετά, θα ιδρυθεί ο γυμναστικός σύλλογος «Γυμνάσιον». Οι δύο σύλλογοι θα ενωθούν το 1898 και θα δημιουργήσουν τον «Πανιώνιο Γυμναστικό Σύλλογο Σμύρνης».

1901: Πεθαίνει ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μακ Κίνλεϊ, ο οποίος έπεσε θύμα δολοφονικής ενέργειας. Νέος Πρόεδρος ορκίζεται ο Θίοντορ Ρούσβελτ.

1920: Πίθηκος δαγκώνει το βασιλιά. Ο πίθηκος που διατηρεί ο βασιλιάς Αλέξανδρος στο Τατόι τον δαγκώνει στο πόδι, την ώρα που προσπαθεί να απομακρύνει ένα σκυλί που έχει επιτεθεί στη σύντροφο του αγαπημένου του «βασιλικού» πιθήκου.

1920: Μεσούσης της Μικρασιατικής Εκστρατείας, αρχίζει στην Ελλάδα η προεκλογική περίοδος για τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου, με διαδηλώσεις και συμπλοκές μεταξύ βενιζελικών και αντιβενιζελικών.

1921: Ο βασιλιάς Κωνσταντίνος αναχωρεί για την Αθήνα, μετά από πολύμηνη παραμονή στη Μικρά Ασία. Η αναχώρησή του κρίνεται αναγκαία, μετά την ολοκλήρωση της υποχώρησης του ελληνικού στρατού από την ανατολική και δυτική όχθη του Σαγγάριου Ποταμού.

1922
 : Παραιτείται ο βασιλιάς Κωνσταντίνος, υπέρ του γιου του Γεωργίου Β’, μετά την επικράτηση της Τριανδρίας, η οποία ξεκίνησε από τη Χίο και τη Μυτιλήνη με αρχηγό τον συνταγματάρχη, Νικόλαο Πλαστήρα.

1930: Το Ναζιστικό Κόμμα έρχεται δεύτερο στις εκλογές στη Γερμανία.

1933: Ο πρωθυπουργός Παναγής Τσαλδάρης υπογράφει στην Άγκυρα το ελληνοτουρκικό «Σύμφωνο Εγκάρδιας Συνεννόησης», κατά το οποίο η Ελλάδα και η Τουρκία εγγυώνται αμοιβαία το απαραβίαστο του κοινού συνόρου τους, του ποταμού Έβρου.

1935
 : Η ελληνική κυβέρνηση ανακοινώνει την απόφασή της για επέκταση του σιδηροδρόμου μέχρι την Κηφισιά.

1939: Μετά από πολυετείς πειραματισμούς ο Ρώσος αεροναυπηγός, Ιγκόρ Σικόρσκι, πραγματοποιεί την πρώτη επιτυχημένη πτήση με ελικόπτερο, ένα VS-300.

1960: Ιδρύεται στη Βαγδάτη ο Οργανισμός Εξαγωγών Πετρελαιοπαραγωγών Κρατών (ΟΠΕΚ) από τις χώρες Ιράκ, Ιράν, Κουβέιτ, Σαουδική Αραβία και Βενεζουέλα.

1961: Αναγγέλλονται οι αρραβώνες της πριγκίπισσας Σοφίας με τον πρίγκιπα Δον Χουάν Κάρλος της Ισπανίας.

1975: Στο Άμστερνταμ, άνδρας οπλισμένος με μαχαίρι προκαλεί σοβαρές ζημιές στο φημισμένο πίνακα του Ρέμπραντ «Νυχτερινή Περίπολος».

1979: Η δωροληψία τιμωρείται με κάθειρξη μέχρι δέκα ετών, σύμφωνα με τροποποίηση του ελληνικού ποινικού δικαίου.

1980: Με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, καταργούνται οι εισαγωγικές εξετάσεις από το Δημοτικό στο Γυμνάσιο.

1981: Επανεκδίδεται από τον επιχειρηματία Γεώργιο Μπόμπολα σε σχήμα ταμπλόιντ, η εφημερίδα «Έθνος», η οποία είχε διακόψει την κυκλοφορία της λίγο μετά την εκδήλωση του στρατιωτικού πραξικοπήματος του 1967.

1996 : Στη Βοσνία, ανοίγουν οι κάλπες για τις πρώτες ελεύθερες μεταπολεμικές εκλογές στη χώρα.

1999
: Η Ελλάδα συγκλονίζεται από την αεροπορική τραγωδία με το πρωθυπουργικό Falcon στο Βουκουρέστι. Την ημέρα εκείνη ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννος Κρανιδιώτης μαζί με υπηρεσιακούς παράγοντες και το γιο του μετέβαινε αεροπορικώς στη Ρουμανία για τη Διαβαλκανική Διάσκεψη των υπουργών Εξωτερικών. Είκοσι λεπτά πριν την προσγείωση το αεροσκάφος υπέστη σφοδρές αναταράξεις και έχασε απότομα ύψος, πέφτοντας από τα 25.000 στα 5.000 πόδια. Αποτέλεσμα ήταν να βρουν τραγικό θάνατο έξι από τους 13 συνολικά επιβαίνοντες που εκείνη την ώρα δεν ήταν δεμένοι στις θέσεις τους: ο Γιάννος Κρανιδιώτης, ο γιος του, Νικόλας, οι δημοσιογράφοι Δημήτρης Πανταζόπουλος και Νίνα Ασημακοπούλου, ο αστυνομικός Νίκος Ασημακόπουλος και ο μηχανικός του αεροσκάφους Μιχάλης Παπαδόπουλος.

2000: Ο βουλευτής Γεώργιος Καρατζαφέρης ιδρύει το κόμμα ΛΑΟΣ.

2003: Η Σουηδία λέει «όχι» στο ευρώ. Οι Σουηδοί απορρίπτουν με δημοψήφισμα την ένταξή τους στο μηχανισμό του ευρώ και συνεπώς την εισαγωγή του νέου νομίσματος στη χώρα τους.

Tags: FALCONΕΛΛΑΔΑΡΟΥΜΑΝΙΑ

Related Posts

σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1967 η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου

11/05/2026 - 00:01
Κύπρος - ΟΗΕ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1925 η Κύπρος ανακηρύσσεται αποικία του Βρετανικού Στέμματος

10/05/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1945 οι τελευταίοι υψηλόβαθμοι Ναζί του Βερολίνου παραδίδονται στις Σοβιετικές Δυνάμεις

09/05/2026 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

ΕΕ: Οι ΥΠΕΞ συμφώνησαν σε επιβολή κυρώσεων κατά εξτρεμιστών Ισραηλινών εποίκων στη Δυτική Όχθη – Αντιδρά το Ισραήλ

FDI: Σύντομα η καθέλκυση της δεύτερης γαλλικής φρεγάτας – Σε πλήρη εξέλιξη και το ελληνικό πρόγραμμα

Σουδάν: Τουλάχιστον 880 άμαχοι σκοτώθηκαν μεταξύ Ιανουαρίου και Απριλίου σε επιθέσεις με drones

Λετονία: Παραιτήθηκε ο υπουργός Άμυνας μετά το πλήγμα ουκρανικών drones σε πετρελαϊκές εγκαταστάσεις

Πιστόριους από το Κίεβο: «Πιθανή μπλόφα» του Πούτιν οι δηλώσεις περί διαπραγματεύσεων

Αρχηγός ΓΕΑ: «Σε εξέλιξη το μεγαλύτερο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού, αναβάθμισης και ομογενοποίησης του στόλου των μαχητικών μας» [pics, vid]

«Innovation on the Frontlines»: Το ΕΛΚΑΚ φέρνει την πρώτη γραμμή της διεθνούς αμυντικής καινοτομίας στην Αθήνα

Νετανιάχου: «Νομίζω πως ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι ζωντανός» [vid]

Top News

Άδωνις Γεωργιάδης: «Δεν είμαι εγώ στη φωτογραφία με γυναίκα σε προσωπική στιγμή – Είναι προϊόν ΑΙ»

Γιώργος Καρλαύτης: Ποιος είναι ο Έλληνας σταρ του NFL - Η σχέση του με την Τέιλορ Σουίφτ και η λατρεία για τον Παναθηναϊκό

Πασχάλης Τερζής: Παντρεύτηκε η εγγονή του - Εικόνες του τραγουδιστή από τη γαμήλια δεξίωση

Πόθεν έσχες: Τι δήλωσαν Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Φάμελλος, Κουτσούμπας, Κωνσταντοπούλου, Τσίπρας και Κασσελάκης

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert