Σαν σήμερα: Σύγκρουση δύο Tupolev της Aeroflot με 178 νεκρούς

106 – Το νοτιοδυτικό τμήμα της Δακίας (στη σημερινή Ρουμανία) γίνεται ρωμαϊκή επαρχία.

490 – Μάχη του Άδδα: Οι Γότθοι υπό τον Θεοδώριχο και τον σύμμαχό του Αλάριχο Β΄ νικούν τις δυνάμεις του Οδόακρου στον ποταμό Άδδα, κοντά στο Μιλάνο.

1473 – Μάχη του Οτλουκμπελί: Ο Μωάμεθ Β΄ ο Πορθητής νικά τον Ουζούν Χασσάν των Ακ Κογιουνλού.

1804 – Ο Φραγκίσκος Β´ της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας λαμβάνει τον τίτλο του πρώτου αυτοκράτορα της Αυστρίας.

1813 – Κηρύσσεται η ανεξαρτησία της Αντιόχειας Κολομβίας.

1934 – Φτάνουν στην ομοσπονδιακή φυλακή του Αλκατράζ οι πρώτοι πολιτικοί κρατούμενοι.

1942 – Η ηθοποιός Χέντι Λαμάρ και ο συνθέτης Τζορτζ Άνθεϊλ λαμβάνουν δίπλωμα ευρεσιτεχνίας για ένα σύστημα επικοινωνίας με διασπορά φάσματος, το οποίο αργότερα έγινε η βάση για τη σύγχρονη τεχνολογία των ασύρματων τηλεφώνων και του Wi-Fi.

1945 – Πολωνοί στην Κρακοβία εμπλέκονται σε πογκρόμ εναντίον Εβραίων στην πόλη, σκοτώνοντας έναν και τραυματίζοντας πέντε.

1960 – Το Τσαντ κηρύσσει την ανεξαρτησία του.

1961 – Τα πρώην πορτογαλικά εδάφη της Ινδίας Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι συγχωνεύονται για να δημιουργήσουν την ενωσιακή περιοχή Ντάντρα και Ναγκάρ Χαβέλι.

1962 – Εκτοξεύεται το Βοστόκ 3 από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ και ο κοσμοναύτης Αντριάν Νικολάγεφ γίνεται το πρώτο πρόσωπο που αιωρείται στη μικροβαρύτητα.

1970 – Η επιδημία χολέρας που μαστίζει την Ινδία και έχει κάνει την εμφάνισή της στην Αίγυπτο με τη μορφή χολεροειδούς γαστρεντερίτιδας εξαπλώνεται και στη Σοβιετική Ένωση. Μέτρα λαμβάνουν η Ιταλία και η Ελλάδα, ενώ σοβιετικές πόλεις στη Μαύρη Θάλασσα μπαίνουν σε καραντίνα.

1979 – Στην Ουκρανία, δύο Tupolev Tu-134 της Aeroflot συγκρούονται στον αέρα, σκοτώνοντας και τους 178 επιβαίνοντες των δύο αεροσκαφών.

1982 – Εκρήγνυται βόμβα στην πτήση 830 της Pan Am στη διαδρομή από το Τόκιο, Ιαπωνία, προς τη Χονολουλού, Χαβάη, σκοτώνοντας έναν επιβάτη και τραυματίζοντας άλλους 16.

2003 – Το ΝΑΤΟ αναλαμβάνει τη διοίκηση της Διεθνούς Δύναμης Αρωγής για την Ασφάλεια στο Αφγανιστάν, σηματοδοτώντας την πρώτη μεγάλη επιχείρησή του εκτός Ευρώπης στην 54χρονη ιστορία του.