OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1915 οι Γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο για να μπει η Ελλάδα στην Αντάντ

17/12/2022 - 00:01
Καστελόριζο
Share on FacebookShare on Twitter

497 π.Χ.: Τα πρώτα Σατουρνάλια γιορτάζονται στη Ρώμη.

1577: Ο Φράνσις Ντρέικ αναχωρεί σε μυστική αποστολή της βασίλισσας Ελισάβετ για να εξερευνήσει τη δυτική πλευρά της Αμερικής.

1770: Βαπτίστηκε ο γερμανός συνθέτης Λούντβιχ βαν Μπετόβεν

1790: Ανακαλύπτεται στην πόλη του Μεξικού το πέτρινο ημερολόγιο των Αζτέκων.

1791: Η τροχαία της Νέας Υόρκης δημιουργεί τον πρώτο μονόδρομο παγκοσμίως.

1819: Η Συνταγματική Συνέλευση της Aγκοστούρα ιδρύει τη Δημοκρατία της Μεγάλης Κολομβίας (Κολομβία, Εκουαδόρ, Βενεζουέλα και Παναμάς) και διορίζει το Σιμόν Μπολιβάρ πρώτο πρόεδρό της.

1865: Κάνει πρεμιέρα η «Ημιτελής Συμφωνία» του Σούμπερτ.

1903: Στις 10:35 π.μ. στη Βόρειο Καρολίνα πραγματοποιείται από τους αδελφούς Όρβιλ και Γουίλμπορ Ράιτ η πρώτη πτήση παγκοσμίως με μηχανοκίνητο αεροπλάνο. Η πτήση τους διαρκεί 1 λεπτό, καλύπτοντας 850 πόδια. (Ημέρα της Αμερικανικής Αεροπορίας).

1912: Αρχίζουν στο Λονδίνο οι συνομιλίες για την ειρήνη στα Βαλκάνια.

1915: Οι γάλλοι καταλαμβάνουν το Καστελόριζο, στην προσπάθειά τους να πείσουν την κυβέρνηση των Αθηνών να πάρει μέρος στον πόλεμο στο πλευρό της «Αντάντ».

1915: Γερμανικά αεροπλάνα βομβαρδίζουν τη Θεσσαλονίκη.

1944: Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η σφαγή του Μαλμεντί. Τα SS εκτελούν 86 αμερικανούς αιχμαλώτους, κατά τη διάρκεια της μάχης των Αρδεννών.

1952: Η Γιουγκοσλαβία διακόπτει τις σχέσεις της με το Βατικανό.

1962: Το Μονακό υιοθετεί το νέο του Σύνταγμα.

1966: Σε μυστική συνάντηση στα ανάκτορα, παρουσία του βασιλιά Κωνσταντίνου, ο Γεώργιος Παπανδρέου (αρχηγός της Ένωσης Κέντρου) και ο Παναγιώτης Κανελλόπουλος (αρχηγός της ΕΡΕ), καταλήγουν σε συμφωνία για το σχηματισμό μεταβατικής κυβέρνησης με πρωθυπουργό τον Ιωάννη Παρασκευόπουλο, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές στις 28 Μαΐου 1967.

1967: Ιδρύεται η Πανελλήνια Αντιδικτατορική Οργάνωση Σπουδαστών «Ρήγας Φεραίος», μετέπειτα ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος, η νεολαιϊστικη οργάνωση του ΚΚΕ (εσ.).

1973: Άραβες αντάρτες καταλαμβάνουν αμερικανικό αεροσκάφος στη Ρώμη, σκοτώνουν 31 επιβάτες αμερικανικού αεροσκάφους και οδηγούν τους ομήρους στην Αθήνα.

1973: Η Αμερικανική Ψυχιατρική Εταιρία, για πρώτη φορά, δεν συμπεριλαμβάνει στον κατάλογο με τις ψυχικές ασθένειες την ομοφυλοφιλία.

1983: Έξι άτομα σκοτώνονται και δεκάδες τραυματίζονται από βόμβα του IRA που εκρήγνυται στο πολυκατάστημα Χάροντς του Λονδίνου.

1986: Η Νταβίνα Τόμσον γράφει ιστορία στα ιατρικά χρονικά, καθώς υποβάλλεται ταυτόχρονα σε ταυτόχρονη μεταμόσχευση καρδιάς, πνευμόνων και ήπατος, σε νοσοκομείο του Κέιμπριτζ της Αγγλίας.

1989: Ένας πολωνός επιθετικός ονόματι Κζιστόφ Βάρτσικα, κάνει το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό στο ντέρμπι με την ΑΕΚ. Θα αφήσει εποχή στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως… Κριστόφ Βαζέχα.

1989: Κάνει πρεμιέρα η δημοφιλής τηλεοπτική σειρά κινουμένων σχεδίων Οικογένεια Σίμσον (The Simpsons).

1991: Γκορμπατσόφ και Γέλτσιν συμφωνούν να διαλύσουν την ΕΣΣΔ και να κηρύξουν μία νέα Κοινοπολιτεία την Πρωτοχρονιά.

1996: Οι Περουβιανοί αντάρτες του “Φωτεινού Μονοπατιού” πολιορκούν το σπίτι του Ιάπωνα πρέσβη στη Λίμα, κατά τη διάρκεια δεξίωσης. Οι επαναστάτες κρατούν ομήρους 490 άτομα.

1997: Ουκρανικό αεροπλάνο τύπου «Γιάκοβλεφ», που είχε απογειωθεί από την Οδησσό με 70 επιβαίνοντες (οι 42 έλληνες) και προορισμό τη Θεσσαλονίκη, χάνει τον προσανατολισμό του και συντρίβεται στα Πιέρια Όρη.

2003: Ολοκληρώνεται η δίκη της “17 Νοέμβρη”, με την ανακοίνωση των ποινών για τους 15 καταδικασθέντες.

2004: Οι 25 ηγέτες των χωρών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης ορίζουν την 3η Οκτωβρίου 2005 ως ημερομηνία έναρξης των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

2008: Πρόσωπο της χρονιάς για το 2008 ανακηρύσσεται από το περιοδικό TIME o νεοεκλεγείς πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

Tags: ΑΝΤΑΝΤΓΑΛΛΙΑΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟΠΡΩΤΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ

Related Posts

σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1966 το μη επανδρωμένο σοβιετικό διαστημόπλοιο «Λούνα 9» προσεδαφίζεται στη Σελήνη

03/02/2023 - 00:01
Στάλινγκραντ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1943 παραδίδεται στον Κόκκινο Στρατό το τελευταίο οχυρό των Γερμανών στο Στάλινγκραντ

02/02/2023 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1968 Ο αρχηγός της αστυνομίας της Σαϊγκόν εκτελεί εν ψυχρώ έναν Βιετκόνγκ

01/02/2023 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Συντριβή F-4: Συγκίνηση στην κηδεία του ήρωα πεσόντα Σμηναγού Τσιτλακίδη – Η συμβολική πτήση των «Φαντομάδων» της 117ΠΜ [pics]

Κίνα: «Ελέγχουμε τις πληροφορίες των ΗΠΑ για το κατασκοπευτικό μπαλόνι – Μην υπερβάλλουμε»

Wagner: «Περίπου 1.890 Ρώσοι εκπαιδευτές δραστηριοποιούνται στην Κεντρική Αφρικανική Δημοκρατία»

F-16 στην Τουρκία: Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ «πετάει το μπαλάκι» στο Κογκρέσο

«Βόμβες» CIA: «Ο Πρόεδρος Σι έχει διατάξει ετοιμότητα για εισβολή στην Ταϊβάν ως το 2027 – Αναστατώθηκε με την επίδοση των Ρώσων στην Ουκρανία»

Συντριβή F-4: Το «ύστατο χαίρε» στον ήρωα πεσόντα Σμηναγό Τσιτλακίδη

Süddeutsche Zeitung: Η Γερμανία εγκρίνει την παράδοση Leopard 1, συζητά με το Κατάρ για τα Gepard

ΕΕ: Κέντρο για τη δίωξη του «εγκλήματος της επίθεσης» στην Ουκρανία θα συσταθεί στη Χάγη

Top News

Στέφανος Τσιτσιπάς: Το «ξύλο» για Harrods και εμβόλια, τα καραγκιοζιλίκια του Κύργιου και οι εντάσεις με τον πατέρα του

Καιρός - Γιάννης Καλλιάνος: Χιόνια στην Αττική και σχεδόν σε όλη την Ελλάδα - Πολικές θερμοκρασίες

Βουλωμένη μύτη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για έναν καλύτερο ύπνο

Βρέθηκε νέος εξωπλανήτης που μοιάζει με τη Γη - Ελπίδες ευνοϊκών συνθηκών για ζωή

OnAlert

© 2020 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

© 2020 OnAlert