OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

28/03/2026 - 00:01
εμφύλιος
Share on FacebookShare on Twitter

845: Οι Βίκινγκς καταλαμβάνουν το Παρίσι με αρχηγό τον Ράγκναρ Λόντμπροκ. Για να αποχωρήσουν, ο βασιλιάς των Φράγκων, Κάρολος ο Φαλακρός, τους δίδει τρεις τόνους ασήμι, ποσό κολοσσιαίο για την εποχή.

1797:Στις ΗΠΑ, κατοχυρώνεται στο Ναθάνιελ Μπρίνγκς από το Νιου Χάμσαϊρ η πρώτη πατέντα για το πλυντήριο ρούχων.

1821: Ο Αθανάσιος Διάκος, επικεφαλής Ελλήνων επαναστατών, φθάνει στον Προφήτη Ηλία Λιβαδειάς και απαιτεί την παράδοση της πόλης από τον διοικητή της Χασάν Αγά.

1854: Γαλλία, Αγγλία και Οθωμανική Αυτοκρατορία κηρύσσουν τον πόλεμο στη Ρωσία (Κριμαϊκός Πόλεμος).

1871: Εγκαθίσταται η Κομμούνα του Παρισιού, μία μορφή σοσιαλιστικής διακυβέρνησης, που διήρκεσε έως τις 28 Μαΐου 1871.

1930: Στην Τουρκία, οι πόλεις Κωνσταντινούπολη και Ανγκορα μετονομάζονται σε Ιστανμπούλ και Ανκαρα (Αγκυρα) από τους Τούρκους εθνικιστές.

1939: Στον ισπανικό εμφύλιο πόλεμο, ο αρχιστράτηγος Φρανσίσκο Φράνκο, κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον τριακονταετή πόλεμο.

1940: Στην Ελλάδα, μπαίνει ο θεμέλιος λίθος για τις μόνιμες εγκαταστάσεις της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

1953: Η Λιβύη προσχωρεί στον Αραβικό Σύνδεσμο.

1964: Στα διεθνή ύδατα έξω από τις αγγλικές ακτές, εκπέμπει εν πλω ο πρώτος πειρατικός ραδιοφωνικός σταθμός της χώρας, το περίφημο Ράδιο Καρολίνα.

1969: Ο Γιώργος Σεφέρης στηλιτεύει τη χούντα με την περίφημη δήλωσή του στο ραδιόφωνο του BBC. Γι αυτό το λόγο του αφαιρέθηκε ο τίτλος του πρέσβη επί τιμή, καθώς και το δικαίωμα χρήσης διπλωματικού διαβατηρίου. Την ίδια μέρα στο Λονδίνο ο Ρίνγκο Σταρ ανακοινώνει ότι οι Μπιτλς δεν πρόκειται να πραγματοποιήσουν άλλες ζωντανές εμφανίσεις.

1970: Η Ευδοκία του Αλέξη Δαμιανού, με το περίφημο ζεϊμπέκικο του Μάνου Λοΐζου, παίρνει μέρος στο φεστιβάλ των Καννών.

1972: Ο Γεώργιος Παπαδόπουλος αναλαμβάνει όλα τα αξιώματα: του αντιβασιλέα, του πρωθυπουργού, του υπουργού Εξωτερικών και Άμυνας, καθώς και του προέδρου της Βουλής.

1979: Πυρηνικό ατύχημα στην Πενσιλβανία των ΗΠΑ. Παύει να λειτουργεί μία αντλία στο σύστημα ψύχρανσης του αντιδραστήρα, στο Θρι Μάιλ Άιλαντ, με αποτέλεσμα να εξατμιστεί μέρος του μολυσμένου νερού, προκαλώντας έτσι το σοβαρότερο πυρηνικό ατύχημα στην ιστορία των ΗΠΑ.

1995: Την ευθύνη για την επίθεση με ρουκέτες κατά των εγκαταστάσεων του «Mega Channel», που έγινε στις 15/3, την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη το κεντρικό δελτίο ειδήσεων των 20.30, χωρίς να υπάρξουν τραυματισμοί, παρά μόνο υλικές ζημιές, αναλαμβάνει η τρομοκρατική οργάνωση 17Ν.

1999: Παραστρατιωτική σερβική ομάδα σκοτώνει 146 Αλβανούς του Κοσόβου στην περιοχή Ιζμπίτσα.

2005: Σεισμός 8,7ρίχτερ χτυπά την Ινδονησία.

Tags: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Related Posts

σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1986 περίπου εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν περιοχές της Λιβύης

14/04/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1897 η Λάρισα καταλαμβάνεται από τα τουρκικά στρατεύματα

13/04/2026 - 00:01
σαν σήμερα
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1861 αρχίζουν οι πολεμικές επιχειρήσεις του Αμερικάνικου Εμφυλίου Πολέμου

12/04/2026 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1986 περίπου εκατό αμερικανικά βομβαρδιστικά σφυροκοπούν περιοχές της Λιβύης

Τραμπ: Το Ιράν μας κάλεσε και πάλι, θέλει διακαώς συμφωνία – Τα πυρηνικά η κύρια διαφωνία μας

Κίνα: «Απόλυτη προτεραιότητα» για το Πεκίνο η διατήρηση της εκεχειρίας μεταξύ Ιράν και ΗΠΑ

Η Τουρκία προκαλεί ξανά στο Αιγαίο με 4 παραβάσεις και 3 παραβιάσεις από μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Τραμπ: Όποιο ιρανικό σκάφος πλησιάσει την ζώνη αποκλεισμού θα εξολοθρευθεί

Πέτερ Μαγιάρ για Ουκρανία: Αποκλείεται η ένταξη στην ΕΕ μιας χώρας σε εμπόλεμη κατάσταση

Στενά του Ορμούζ: Σε ισχύ ο ναυτικός αποκλεισμός που επέβαλαν οι ΗΠΑ

Αθήνα προς Φιντάν: Η Ελλάδα δεν δέχεται υποδείξεις, ούτε οφείλει εξηγήσεις σε κανέναν

Top News

Αλεξάνδρα Νίκα: Οι φωτογραφίες με τη φουσκωμένη της κοιλίτσα και με τον γιο της, Βασίλη

Δέσποινα Βανδή - Βασίλης Μπισμπίκης: Η πασχαλινή τους εξόρμηση στην Κρήτη και οι ηλιοθεραπείες στην παραλία

Άντζελα Δημητρίου: Η άγνωστη ιστορία γνωριμίας με τον Στηβ Κακέτση - Της είχε πει «θέλω να μιλήσουμε για να σε πάρω στο μαγαζί»

Άρης Μουγκοπέτρος: Το πρώτο μήνυμα του καλλιτέχνη μετά το βίντεο που έπαιζε κλαρίνο - «Μίλησε η ψυχή μου»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert