OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1947 το αρματαγωγό Αχελώος υψώνει την Ελληνική Σημαία στη Σκωτία

17/05/2025 - 00:01
σαν σήμερα
Share on FacebookShare on Twitter

1642: Ο Πωλ Σομεντύ ντε Μαιζονέβ ιδρύει την αποικία Βιλ Μαρί, το σημερινό Μόντρεαλ.1673 – Ξεκινά η εξερεύνηση του ποταμού Μισισιπή από τους Λουί Ζολιέ και Ζακ Μαρκέτ.

1792: Ομάδα μεσιτών συγκεντρώνεται σε καφετέρια της Νέας Υόρκης και δημιουργεί το Χρηματιστήριο της πόλης. Οι πρώτες συναλλαγές γίνονται κάτω από ένα δέντρο, στη Γουόλ Στριτ.

1895: Εγκαινιάζεται ο παλιός σταθμός του σιδηροδρόμου Πειραιώς – Αθηνών (νυν ΗΣΑΠ) στην Πλατεία Ομονοίας.

1902: Ο αρχαιολόγος Σπυρίδων Στάης ανακαλύπτει το Μηχανισμό των Αντικυθήρων, που θεωρείται ως ένα από τα πρώτα υπολογιστικά μηχανήματα.

1914: Υπογράφεται το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας, με το οποίο αναγνωρίζεται η πλήρης αυτονομία της Βορείου Ηπείρου από το αλβανικό κράτος.

1920: Η Αμερικανική Γερουσία αναγνωρίζει για πρώτη φορά με ψήφισμά της τα ελληνικά δικαιώματα στην Βόρειο Ήπειρο.

1931: Ο πρωθυπουργός Ελευθέριος Βενιζέλος δηλώνει από το Βόλο ότι δεν πρόκειται να καταργήσει τις «ελευθερίες του Τύπου, αλλά την ασυδοσία», με αφορμή την ψήφιση από τη Βουλή του νόμου 5060 «Περί Τύπου». Προηγήθηκε οξεία επίθεση αντιπολιτευόμενων εφημερίδων κατά του Βενιζέλου, με χαρακτηρισμούς όπως «Κυβέρνησις Κλεπτών».

1931: Εκτελείται από το αεροσκάφος «Αθήναι» τύπου Junkers G 24 της Ελληνικής Εταιρείας Εναερίων Συγκοινωνιών, το πρώτο εμπορικό δρομολόγιο ανάμεσα στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη

1937: Με τον Αναγκαστικό Νόμο 677, η δικτατορία Μεταξά μειώνει τα αγροτικά χρέη και απαλλάσσει τους αγρότες από τη μάστιγα της τοκογλυφίας.

1947: Το αρματαγωγό Αχελώος υψώνει την Ελληνική Σημαία στη Σκωτία.

1962: Συμπλοκή μεταξύ βουλευτών της Ε.Ρ.Ε. και της Ένωσης Κέντρου σημειώνεται στη Βουλή των Ελλήνων κατά την πρώτη ημέρα συζήτησης της νέας πρότασης μομφής που έχουν καταθέσει Ένωση Κέντρου και Ε.Δ.Α. για τη «βία και νοθεία» και τον τερματισμό της αμερικανικής στρατιωτικής βοήθειας.

1962: 
Αδύνατη θεωρούσε την επικράτηση των κομμουνιστών στον ελληνικό εμφύλιο πόλεμο ο Ιωσήφ Στάλιν, όπως αποκαλύπτεται από το εκδοθέν στις Η.Π.Α. βιβλίο Συνομιλίες με τον Στάλιν του Μίλοβαν Τζίλας, ο οποίος ισχυρίζεται επίσης ότι το Κ.Κ.Ε. είχε δεχθεί να «συζητήσει» το Μακεδονικό ζήτημα με τη Γιουγκοσλαβία, με αντάλλαγμα την παροχή στρατιωτικής βοήθειας από τον Γιόσιπ Μπροζ Τίτο.

1963:
 Υπό την προστασία μονάδων του Βασιλικού Ναυτικού θα ψαρεύουν τα αλιευτικά της Μυτιλήνης, λόγω των συνεχών επιθέσεων που δέχονται από τουρκικές ακταιωρούς.

1983: 
Το Λίβανο, το Ισραήλ και οι ΗΠΑ υπογράφουν συμφωνία αποχώρησης των ισραηλινών στρατευμάτων από το Λίβανο.

1990: Η γενική συνέλευση του ΠΟΥ αφαιρεί την ομοφυλοφιλία από τη λίστα των ψυχιατρικών παθήσεων.

1996: Επίθεση κατά των ιδιοκτητών και εκδοτών ΜΜΕ, κατονομάζοντας τους Βαρδή Βαρδινογιάννη, Σωκράτη Κόκκαλη, Κώστα Σαραντόπουλο, Γιώργο Μπόμπολα και Θωμά Λιακουνάκο, κάνει από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, κατηγορώντας τους ότι χρησιμοποιούν τα μέσα που διαθέτουν για να κερδίζουν εργολαβίες και προμήθειες οι άλλες τους εταιρείες.

2014: Αεροπλάνο συντρίβεται στο βόρειο Λάος σκοτώνοντας 17 ανθρώπους.

Tags: ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Related Posts

γερμανία
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1944 η Γερμανία εξαπολύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας

13/06/2025 - 00:01
Μπόρις Γέλτσιν
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1991 ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας

12/06/2025 - 00:01
Ανδρέας Μιαούλης
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

Σαν σήμερα: Το 1835 πεθαίνει στην Αθήνα ο πυρπολητής Ανδρέας Μιαούλης

11/06/2025 - 00:01

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Καταρρίψαμε δύο ισραηλινά F-35 και ένας πιλότος έχει τεθεί υπό κράτηση» – Διαψεύδει το Ισραήλ

Σειρήνες στο Ισραήλ: Το Ιράν εκτόξευσε εκατοντάδες βαλλιστικούς πυραύλους – Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ [vids]

To Ισραήλ λέει ότι έπληξε την πυρηνική εγκατάσταση στο Ισφαχάν και ετοιμάζεται για την «απάντηση» του Ιράν

Η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμές νέων αντι-drone συστημάτων με λέιζερ [vid]

Η Ρωσία παρέδωσε τις σορούς 1.200 Ουκρανών στρατιωτών, «αλλά δεν παρέλαβε καμία σορό από την Ουκρανία»

ΚΥΣΕΑ: «Η Ελλάδα παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή – Κίνδυνος σοβαρής ανάφλεξης»

«Σύντομα θα ανοίξουν για το Ισραήλ οι πύλες της κολάσεως», λέει ο νέος αρχηγός των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν

«Βόμβα» από τους NYT: «Νεκρός και ο επικεφαλής της επίλεκτης Δύναμης Κουντς του Ιράν από τις ισραηλινές επιθέσεις»

Top News

Η νέα εξομολόγηση του Έρικ Ντέιν του «Grey's Anatomy» για τη νόσο ALS: Ξυπνάω κάθε μέρα και μου υπενθυμίζεται ότι δεν είναι όνειρο

Αλέξανδρος Κοψιάλης: Η πρώτη δήλωση μετά τη σύλληψη - «Είμαι λάθος και το παραδέχομαι δημόσια»

Εγκεφαλικός θάνατος: Τι συμβαίνει στον ανθρώπινο οργανισμό και πως πιστοποιείται ότι το θύμα δεν θα συνέλθει

ECDC: Έξαρση νέας μετάλλαξης του κορονοϊού στην Ευρώπη - «Η συχνότητα της Covid19 μπορεί να αυξηθεί τις επόμενες εβδομάδες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert